| Autor |
Zpráva |
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 3 Bře 2010 13:07
Odpovědět
Další: Brno a Mnichovo Hradiště
Marko
Zatím se to nepřipravuje, ale taky je to v plánu. Nyní pracujeme na jiné (velmi zajímavé) novince (již brzy více informací).
|
Stranik
Člen
|
# Zasláno: 3 Bře 2010 15:53
Odpovědět
Já mám taky Meteo stanici, dokonce 2 různé ale připojení na internet teda nemá žádná. Pro svoji vlastní potřebu to ani nepotřebuji aby to uměla.
Mariánské Lázně (580 m.n.m), Karlovarský kraj, okres Cheb
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 1 Dub 2010 10:36
Odpovědět
Nyní můžete sledovat počasí i v rekreační oblasti Rozkoš
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 20 Čec 2010 13:57
Odpovědět
Do sekce "Vaše meteostanice" připravujeme novinky. Více informací již brzy.
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 14 Srp 2010 12:49 Změnil/a: In-pocasi
Odpovědět
Přidali jsem grafy zobrazující teploty v daném měsíci - např. Praha
|
ZPOČASÍ
Člen
|
# Zasláno: 26 Srp 2010 20:28
Odpovědět
Nevíte jestli se ještě přidávají stanice?
|
ondrav
Člen
|
# Zasláno: 26 Srp 2010 21:36
Odpovědět
Ano meteorologické stanice se stále přidávají.V době letních prázdnin jich přidal administrátor in-pocasi hned několikPokuď ji máš tak ji neváhej přidat
Ješetice (Česká Sibiř) -- http://ceskasibir.blogy.in-pocasi.eu/
|
ZPOČASÍ
Člen
|
# Zasláno: 26 Srp 2010 22:04
Odpovědět
Byly jsme domluveni s administrátorem že jim mám odeslat popis a foto stanice. Tak jsem jim ho v úterý poslal a zatím se neozvali. Tak doufám že to bude brzy na mapě stanic
|
ZPOČASÍ
Člen
|
# Zasláno: 28 Srp 2010 22:41
Odpovědět
Tak stanice byla přidána. Děkuji
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Říj 2010 00:12
Odpovědět
Zdravím všechny,
rád bych taky přidal meteostanici, ale jak koukám, tak je asi nutný, aby se data posílali na web z meteostanice co? Mám stanici NG 265 NE. Měří srážky, rychlost a směr větru, teplotu atd. ale data si stáhnu pouze do PC.. Tak to je asi problém že?
Petr
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 4 Říj 2010 19:47
Odpovědět
Anonymní
Bohužel stanice musí mít výstup dat na internetu (on-line).
|
horale
Člen
|
# Zasláno: 5 Říj 2010 23:33
Odpovědět
Co je potřeba pro online výstup dat na net? Vím že lze na Meteoshopu dokoupit nějaký server, ale 1/ je to teda pěkně drahý a 2/ ani nevím, jestli by to fungovalo na meteostanici co vlastním...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 15 Led 2011 10:18
Odpovědět
Preji dobry den,
poslal jsem 2 meteostanice (Nupaky a Sestajovice) a uz se tesim na jejich pridani!
S pozdravem Vaclav
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 20 Úno 2011 15:36 Změnil/a: In-pocasi
Odpovědět
Dnes jsem kvůli narůstajícímu počtu meteostanic zvětšili mapu.
Přidány byly zároveň meteostanice: Loštice a Hrnov
|
alda
Člen
|
# Zasláno: 27 Úno 2011 16:22
Odpovědět
Zdravím Vás všechny,
mám již dva měsíce funkční meteostanici WS 2357. Vytvořil jsem si vlastní stránky na:
www.meteorologie-brno.wz.cz
Bohužel nevím jak zprovoznit přenos dat na tyto stránky, takže to vypisuji ručně.
Chtěl bych být přínosný i pro web, jako je in-počasí.
Disponuji programy Heavy Weather Publisher a nebo Cumulus.
Poradí mi někdo, jak být on-line na in-počasí případně na mých stránkách?
Děkuji za odpověď
Aleš.
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 27 Úno 2011 16:58
Odpovědět
alda
Díky, ale pro přenos dat je nutný neustále zapnutý počítač (notebook) nebo speciální server. Navíc z Brna už jednu meteostanici máme.
|
alda
Člen
|
# Zasláno: 27 Úno 2011 18:58
Odpovědět
In-pocasi
Abych měl pořád zapnutý počítač s tím není problém, s tím jsem počítal.
Ale když jste stejní, jako na e-počasí a nemáte zájem, nebudu se vnucovat.
|
Stranik
Člen
|
# Zasláno: 28 Úno 2011 15:14
Odpovědět
In-pocasi
Jo stejné, jenže stejně by každá beztak ukazovala jiné hodnoty ... Která stanice má opravdu přesné realně měřící čidlo? Je to samá čína a odchylky jsou kolikrát neuvěřitelné jen By-oko, bohužel. (ono se tak děje i u rtutˇových) Odchylky +-3 stupně celkem běžné. Škoda že neexistuje nějaká certifikace u těchto zařízeních která by přesnost hlídala - aby rozsah odpovídal realitě a aby to měřilo v reálný čas opravdu přesnou hodnotu.
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 6 Bře 2011 17:13
Odpovědět
Stranik
Vybíráme si stanice, které patří mezi kvalitní (odchylky mohou vznikat jen při nesprávném umístění stanice, ale samotná meteostanice teplotu zpravidla změří správně).
Dnes jsme přidali novou meteostanici z města: Žďár nad Sázavou!
|
horale
Člen
|
# Zasláno: 25 Bře 2011 18:44
Odpovědět
Zdravím ve spolek,
rád bych také přidal meteostanici, pokud je to možné, nicméně také nevím co je k tomu přesně zapotřebí. Meteostanici mám NG 265 NE, data nahrávám na web pomocí programu Cumulus. Meteostanice se nachází v Novém Městě pod Smrkem, ležícím na úpatí Jizerských Hor. Pokud bude možné meteostanici přidat, dejte vědět, co je k tomu potřeba.
Předem děkuji
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 25 Bře 2011 18:50
Odpovědět
horale
Pošlete mi prosím adresu Vašeho webu, kam nahráváte zmíněná dadat. Děkuji.
|
horale
Člen
|
# Zasláno: 25 Bře 2011 21:43
Odpovědět
Omlouvám se, zapomněl jsem. V tuto chvíli jsou data aktuální při zapnutém pc, ale již jsem si speciálně pro meteostanici pořídil NB a počítám, že od neděle až pondělí budou data nonstop.
URL
|
Stranik
Člen
|
# Zasláno: 28 Bře 2011 14:17
Odpovědět
In-pocasi: Rozumím ... a kde je nějaký seznam těch dobrých stanic, nebo dle čeho poznám která je ta dobrá která méně. Dnes je různých Meteo staniček plný web ba i obchod - ovšem většinou jsou to ty levné domácí dreky. Čím se má laik při výběru držet krom vybavenosti jako takové - cenou?
|
In-pocasi
Administrátor
|
# Zasláno: 29 Bře 2011 13:18 Změnil/a: In-pocasi
Odpovědět
horale
Kdy budou data k dispozici on-line? Pošlete mi specifikace o stanici na e-mail info@in-pocasi.eu (fotografii umístění stanice, nadmořskou výšku atd.).
Stranik
Tak určitě cena hraje roli. Myslím, že stanice Davis jsou pro tyhle účely více než dobré. Ve většině případu nepřesnosti vznikají nevhodným umístěním stanice.
|