Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Nejteplejší den týdne, odpoledne a večer dorazí od severozápadu déšť, místy i bouřky

Diskuse o počasí Nejlepší foťák do 20000 Kč

125
# 10.07.2026, 12:59

Tak nakonec asi trochu příplatím a koupím Nikon z50 ii s objektivem 16-50 mm. Za pěkných 25900 Kč

125
# 11.07.2026, 18:49

Myslíte že se víc vyplatí Nikon z50 ii nebo Panasonic Lumix DC-S5D?

16
# 11.07.2026, 19:44

teleobjektiv mám koupený repasovaný za polovic nového a funguje skvěle... jinak vše ostatní kromě spouště a stativu mám z fotobazaru... je zbytečné, aby si amatér kupoval novou techniku... u profíka to chápu...

# 13.07.2026, 09:08

Dražší smartphony například od 10 000 Kč a více fotí celkem dost luxusně a kvalitně, na druhou stranu klasický foťák to nikdy nemůže překonat. Pokud by chtěl někdo vyloženě jen kvalitně fotit a nic jiného, tak prostě musí koupit fotoaparát.

Pokud někdo preferuje jednoduchost a zároveň využívá hodně mobil, funkce, aplikace atd. a stačí mu kvalitní fotky, ne ovšem vyloženě špičkově kvalitní, pak je lepší volba mobil, nějaký dražší, protože se tím skloubí více dohromady, nejen focení.

Pokud chce někdo špičkové fotky, pak si musí koupit nějaký kvalitní fotoaparát a samozřejmě to výrazně překoná i ty nejdražší smartphony.

Tyhle debaty, co je lepší jestli mobil nebo foťák jsou docela časté, ale podle mě je to prostě jen o praktickém využití a o požadavcích. Spoustě lidem vyhovuje prostě jen mobil a umí to fotit kvalitně, jiným lidem jde čistě jen o fotky a vysokou kvalitu a tak si prostě koupí fotoaparát.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.