presne tak: vyhliadka :
Predpokladam, ze sucasna intenzivna zrazkova cinnost skonci az v sobotu rano. Na severnom Slovensku este zostanu slabe zrazky, ale sucasne k veceru uz od zapadu pride dalsia vlna oceanskeho vzduchu a zase zacne viac snezit. Slabe snezenie ma byt aj v nedelu a v pondelok zase pride vlna vlhkeho oceanskeho vzduchu a zase bude viac snezit. Zaujimavo sa crta dalsi vyvoj. Uz v priebehu pondelka sa bude atmosfera vyraznejsie ochladzovat, a tak bude zase snezit. Bude sa zosilnovat severozapadne prudenie, ale zrazok bude pritom malo. Na Donovaloch cca 10-20 cm v priebehu 3-4 dni.
Predpovede na Vianoce sa doteraz velmi tazko tvorili, pretoze nase pocitace kazdy den davali ine vysledky - podklady k predpovediam. Az v poslednych 2-3 dnoch sa nazor na vyvoj pocasia ustalil na predstave, ze bude poriadna zima a vianocne oteplenie tohto roku nebude...Predpokladam, ze tato predstava sa uz nezmeni.
V utorok 23.12. uz by mal k nam prudit arkticky vzduch, ale zase snezenia vela nebude, len fukat ma silny mrazivy vietor. A tak to bude aj na Stedry den. takze nakoniec nam tie Vianoce vyjdu a budu biele a mrazive. V nizinach bude malo snehu, ale bude. Na horach viac , ale vsetky zimne strediska budu musiet intenzivne zasnezovat, ak chcu mat dobru vianocnu lyzovacku.
V priebehu Vianoc zoslabne vietor a bude sa vyjasnovat , a tak ocakavam vyrazne zosilnenie mrazov aj pod -10 alebo az k hranici -20 st., takto chladno bude hned po Vianociach a vydrzi to az do konca roka. Predbezne este mozem naznacit, ze sa okolo 29.12. crta este jedna vlna arktickeho vzduchu, takze posledna decembrova dekada by mala byt naozaj vyrazne studena.
Diskuse o počasí ARKTICKÝ VZDUCH NA PRELOME ROKOV, DOLINY DO -25°C
to som nepisal ja , poslal mi to jeden kamos
niektoré predpovede na prvé januárové dni predpovedajú max -15 až -7°C a min -25°C až -15°C
weather dt
Já bych se nedivil, kdyby letošní leden byl nejchladnější např. na posledních 50 let, páč už asi 3 roky je pořád teplé počasí a někdy musí přece přijít změna. Takže klidně těch -15st. může v první dekádě ledna být i přes den
sauron
Nee, cez den určite ne, asi se skorej oteplí
dako1
Ale cez deň -15 určite nie, či áno? Veľmi sa mi nechce tomu veriť!
mirko 15 rokov kosicke olsany
to som myslel uplny extrem, ktory sa moze vyskytnut v niektorých dolinách SR, inak také Hurbanovo okolo -8 až -5°C max. počas najchladnejšich dni
opakujem:NAJCHLADNEJSICH PAR DNI
ten arkticky vzduch pride uz 22.12.2008 v noci ale jeho prudenie sa zosilni pred silvstrom a 2 davka pride s teplotami az -24 stupnov najme na V,a stred slovenska ani na zapade nebudu nadavat s teplotami do -18 stupnov
-25 bude jedine na GERLACHU
vykristalizovalo sa to na -20°C minimálne, ale hlavne je ze konecne pride zima
iwag
GFS aj teraz na január predpovedá -20--24°C, ale ja uz nwm ani tomu sa uz neda verit, hlavne ze sa ochladilo, teraz je v Detve -7°C!!, uvidime co bude do rana
jaroslavec
ved bude do rana, na Orave je teraz -14°C
dnes rano v Liesku bolo -17°C
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.