Proč se téměř vždy nachází nějaká oblačnost v místě západu slunce?
Např. v neděli byla úplně modrá obloha, nikde ani mráček. Ale v okolí zapadajícího slunce bylo trochu mraků, takže to nešlo tolik vidět. Ale už jen ve vzdálenosti pouze cca 5 zapadajících sluncí doprava i doleva zase nebyla žádná oblačnost.
Diskuse o počasí Oblačnost vždy v oblasti, kde zapadá slunce
A prosvítalo přes tu oblačnost Slunce? Pokud ano, tak šlo pouze o nějakou vysokou oblačnost, která byla osvícená zapadajícím Sluncem a jinde mohla být jen těžko pozorovatelná, mohla se projevovat jako mírně "mdlá" modrá trochu do šeda (myslím tím oblohu). Toto je jediné vysvětlení co mě napadá.
Ondra77
Ano, prosvátalo.
Vidím, že to není nic lehkého na vysvětlení a málo kdo ví. Je to dost divné.
To je především subjektivní pocit. Během dne vás oblačnost na obzoru prostě nezajímá, a tak si ji ani nevšimnete. Navíc může být vlivem snížené dohlednosti během dne nepozorovatelná.
Samotné slunce nijak s výskytem oblačnosti nesouvisí - pozice slunce vůči oblakům na obloze je pro každého pozorovatele zcela jiná. Pojem místo západu slunce je relativní.
Chemtrails je samozřejmě totální nesmysl. Kdyby se tihle lidé raději starali o pesticidy a další reálné věci, na rozdíl od totálních blbostí.
evzens
Existuje řada vědeckých studií popírající chemtrails, neexistuje ani jedna vědecká studie dokazující chemtrails. Srovnání s kulatostí země je nesmyslné - tam to bylo obráceně - existovali vědecké studie (důkazy), že země je kulatá a neexistovala žádná, že je plochá. Církev (která tvrdila, že země je plochá) vždy byla tvrdě proti vědě.
Petr12
Nepochopil ste podstatu, ale to ma neprekvapuje. Systém (negatívny stav) sám seba podpokávat nebude, na to nezabúdajte. A neťahajte sem kresťanstva, ja osobne som nikdy členom žiadnej takovédle, po česku píčoviny, nebol a ani nebudem. Kto nechce počuť, nebude počuť, kto nechce vidieť, neuvidí. Snáď si na moje slová raz spomeniete, a nielen Vy .))
"Miluji" příznivce chemtrails, opravdu hodně přesvědčené o jejich existenci. Nemá ovšem právě z tohoto důvodu smysl s nimi o tomto vést diskusi, je tedy pro obě strany lepší, když si myslí své. Názory se ve společnosti holt různí a různit budou, asi možná už kvůli bohatší diskuzi.
Jen trvám na konstatování, že se tyto věci nehodí na seriózní servery, není pro ně přínosné o nich diskutovat.
Já v první řadě vůbec nechápu, proč se tento "červ" zavrtal zrovna do mého tématu, které s tímto vůbec nemá nic společného.
Žádné "čáry" jsem totiž nezmiňoval, pojednával jsem o obsáhlé oblačnosti během pozorování západu slunce ... Nechápu, co s tím tedy mají společného čáry na obloze, které jsou k vidění v jakoukoliv denní dobu...
Jestli se jednalo o mrak v oblasti zapadajícího slunce, tak dle mě to byla náhoda, která není ani nijak vzácná. Jednou k tomu dojde třeba v Ostravě a jindy když je mrak v úrovní před sluncem, tak par kilometru východně, když se jedna o západ slunce. U východu slunce je to naopak. Nic jiného nenapadá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.