Zdravím, zajímalo by mě kde sledujete údery blesku na mapě. Viděl jsem totiž fotky úderu blesku na mapě i s údaji o blesku. Vím že to není úplně přesné ale i tak by mě to zajímalo. Nikde na internetu jsem to nenašel tak se ptám tady co používáte vy.
Jestli se nepletu, tak tohle bylo dřív na Blitzortungu. Byla tam na webu někde možnost zobrazit výboje na Google Mapách a tam když člověk kliknul na ikonku blesku, tak se zobrazila data o amplitudě, polaritě, typu blesku a přesném času zaznamenání. Už pár let to ale zřejmě nefunguje (asi skryté pro běžné návštěvníky).
Konkrétní údaje o výbojích (TXT informace) nejsou bez registrace k dispozici. Dostupné jsou pouze těm, co provozují vlastní detektor sítě a smluvní ujednání zakazuje tyto data vynášet ven. Bouřková aktivita nad Evropou nebo částí Evropy (mapa png) pro jeden den se dá najít v archívu od r. 2011.
Ta aplikace evidentně nerozlišuje typ blesku, ale zdá se mi, že eviduje veškeré výboje, ale ty starší rychle mizí. Jinak perfektní aplikace, jsem s ní velmi spokojen. Jediné co by mohli programátoři vymyslet, je to zobrazování toho typu blesku a ne jen obyčejná kolečka.
Ano ale nevím jaky typ blesku kousek oddemně udeřili dva blesky do země jsem krásně viděl jak jeden šel do lesa a druhy do vesnice ale na těch stránkach to neukázalo ani jeden.
Dneska jsem taky vyloženě slyšel praskání několika blesků, vyloženě skoro nad hlavou a také tam nebyly, tak nevím jak si to vybírají, ale ty co se tam zobrazí tam jsou v řádu sekund