Na webkamerách ČHMÚ, konkrétně na pěti se zničeho nic vyskytlo záhadné světlo. Prosím o vysvětlení. Děkuji. Odkaz na webkameru na Klínovice je zde http://www.chmi.cz/files/portal/docs/meteo/kam/pro... podotýkám že to bylo i v Českých Budějovicích a na dalších místech v tomto okolí. Nevím jestli to nemohlo být způsobeno nějakým asteroidem, ale zdá se mi to divné. A bylo to v 17:00.
Diskuse o počasí Divné světlo na webkamerách ČHMÚ
Někdy vytvářejí i auta "Záhadná světla". Na prvním obrázku (za tmy) by jste se divily co to asi je. Na druhém obrázku (za světla), však zcela situaci vysvětluje silnice. U vašeho případu se opravdu jedná o přechod s denního režimu na noční (čočka je citlivější na světlo a při stmívání, kdy je světla ještě poměrně dost, se obraz může jevit po určitou dobu přesvětleně).
Tak jsem si prohlížel noční snímky z webové kamery na Lysé Hoře a najednou jsem zpozoroval divný záblesk. Nalezl jsem dva zajímavé obrázky. Najednom (obr.1) je zachycen jakýsi výboj, na druhém (obr.2) dokonce dvě záhadné, divně vypadající, postavy. (obr.3) prozrazuje že se nic v dané oblasti nenachází. Máte někdo nějaké vysvětlení? Jediné co mě napadlo je, že to jsou nějací noční či ranní návštěvníci s baterkou, kdy na prvním obrázku je zachycen rychlí pohyb s baterkou a na druhém stojící postavy s baterkami na hlavě. Může ovšem zatím být zcela něco jiného (nevysvětlitelného)
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.