Kuba.T
To nejde - není možné aby sněžilo a na radaru byla červená barva. Radar totiž měří odrazivost srážek v oblaku a vysokých odrazů mohou dosáhnout jen dešťové kapky - a když jsou v oblaku dešťové kapky, těžko z něho může sněžit.
Zároveň se intenzivní sněžení s úhrny několik mm za pár minut nevyskytuje, protože v zimních měsících nemohou narůst vysoké bouřkové oblaky (díky nízkým teplotám). Při intenzivních sněženích se navíc nezvětšuje tolik velikost vloček, ale spíše jejich množství.
Diskuse o počasí Sněžení na radiolokátoru
Petr12
Zrovna jsem ale nehovořil o nízké oblačnosti. Z nízké oblačnosti i přesto že ji radar nezachycuje (pokud se tedy vyskytuje pod úrovní 1 km), vypadává jen opravdu slabé sněžení. Mluva byla o situaci, kdy se na radaru jeví právě zelenou barvou silné sněžení, ale to dopadává často až v místě (podle směru větru), kde radar ukazuje např. sněžení slabší.
tak na horách v zimě je to o orografii, v zimě se radar občas sekne párkrát se to stane, když je kolem nuly vločky bývají obvykle větší, protože se snadno spojují k sobě a narostou velkých rozměrů zato v mrazu je sníh sypký a těžko naroste leda že by byla inverze ale to by pak mohl padat spíš mrznoucí déšť, a při -15 °C aby sněžilo v nižších polohách je snad rarita, někde sem zaslechl že asi pod -12 °C sněžit ani nemůže že se neudělá vločka či co ale přijde mi to divný, ví o tom někdo něco? něco na tom bude přívalové srážky za této teploty nebudou
Teď jsem četl,že největší sněhová vločka na světě měřila 38 cm.To je neuvěřitelné.Normálně v Česku měřila největší sněhová vločka pouze 2 cm.http://www.ahaonline.cz/clanek/musite-vedet/42251/...
Bod 5:Vločka o průmeru 38 cm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.