Diskuse o počasí Nejslunnější den v roce
Dle meteorologické studie je to pondělí, ale také čtvrtek. Toto téma souvisí s tradičním zhoršením počasí na víkend, kdy průmysl z pracovního týdne a prach, který produkuje zejména automobilový průmysl, podpoří vznik oblaků. Naopak v pondělí po dnech pracovního klidu je tomu naopak.
Pavell a ostatní
A už to vidím, "v roce".
To bych také asi netipoval. Určit přímo datum, kdy je nejčastěji z celého roku slunečno, na to by byla potřeba udělat pořádný průzkum, který aby bylo možno brát v úvahu, by musel být časově náročnější.
Je ale pravda, jak píše "Pavell", že klasické ustálení charakteru počasí na vlivu tl.výše je ke konci září a na počátku října. Zřejmě je to myšleno jako slunečný den relativně, tedy co se týče oblačnosti. Chtělo by to když tak upřesnit ten námět na téma, které je i podle mě zajímavé.
Před časem jsem si dělal statistiku,tam jsem ale zjišťoval kdy je nejmíň slunečno.
Listopad měl průměr 2
Prosinec 1,4
Leden 2,1
Únor 2,3 pak už to jde asi prudce nahoru.
(Zataženo 1,Skorozataženo 2,Polojasno 3,Skorojasno 4,
Jasno 5)=to sem si udělal takovou stupnici.
Ovšem kdy je nejvíc slunečno,to bych jen asi tipoval?
Červen to kvůli velkému vývoji oblačnosti nebude,tak spíš Červenec a Srpen.
V Září už to je nestabilní,může být krásně jako vloni,pak zase je propršené atd.
tom-791
Myšleno to bylo tak, že kdyby se vzalo např. posledních 100 let denních měření na nějakém místě, který den svým počasím vyhraje cenu Nejčastěji vhodný den pro venkovní svatbu Přeci jen je to dlouhodobé plánování a z čeho vycházet než z takové statistiky.
Navíc pokud by k tomu vycházela slušná pravděpodobnost..
EDIT: Příspěvky byly sloučeny do jednoho. Pavell, moderátor 3.6.2012 v 11:10
Pavell
Také myslím, že určitě jsou lepší i dny oblačné s teplotou kolem 20°C, než dny jasné s prašným okolím a teplotou na 34°C. Myslím, že i pro svatbu bude příjemnější více oblačnosti než velký "hic".
Bohužel se nedá moc dopředu plánovat, ve vztahu k tomuto dotazu - svatbě, je to bohužel určení termínu i dosti dopředu, ale pak jen zbývá doufat, že nebude zrovna nejhůře. Když si zvolíte nejdelší dny, které bývají i krásné, tedy teď od června, přes červenec a srpen do září, určitě nebudete litovat, ale zas Vás může potkat zmíněné horko nebo i bouřlivé počasí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.