Dnes jsme zcela přepracovali sekci Satelitní snímky na In-počasí.
Nově si můžete zobrazit 5 různých kanálů z geostacionární družice Eumetsat. Všechny jsou popsané - přes den je nejlepší VIS produkt, v noci se sám přepíná na noční produkt. Dostupné jsou snímky pro Česko, střední Evropu a celou Evropu.
Zároveň si v prohlížeči můžete zobrazit vybrané město, které potom zůstane uložené. Pod sekcí je také nápověda k satelitním snímkům a několik vybraných článků. Celá sekce nyní obsahuje mnohem více dat a je znatelně podrobnější. Snímky pro celý svět v interaktivním prohlížeči jsou potom nadále dostupné na Ventusky.
Diskuse o počasí Nová sekce satelitních snímků na In-počasí
Nádhera. Umí to vše podstatné, je to rychlé a na mobilu v pohodě ovladatelné. Hned to jde do záložek.
Nesrovnatelné s tím, co je nyní na ČHMÚ, který naopak šel ze záložek pryč. Do budoucna by se mi líbil třeba archiv za několik let, ale to by asi bylo datově hodně náročné. A možná ještě větší detail na Česko.
Tak já to přání napíšu.. Jěžíšku, přál bych si mapu denních minim, maxim a průměrů teploty ze všech stanic v ČR tady na in počasí, tak aby z ní šlo číst a šla i ukládat jako obrázek.. a jestli to tady už někde je, jen jsem to nenašel tak se omlouvám .. protože ty nové mapy na webu čhmú jsou pro mě nepoužitelné, kde tak dlouho klikáte na oblast s více stanicemi až se vám otevřou tři stanice daleko od sebe přes celý monitor.. jako jde ji stáhnout označením a uložením třeba do malování, kde si ji lze uložit třeba v .png.. ale v té základní mapě je pár stanic, zbytek skryto.. špatné..
In-počasí
Velká gratulace a poděkování, celému teamu IN Počasí. Satelity super. Krásně ten web posouváte. Teď ještě si státní poskytovatel, podříznul větev s novým webem. To než dají dohromady, tak tady už budete opět hodně napřed No a zítřek si myslím, udělá radost prakticky všem zdejším uživatelům, ale víc taky nebudu prozrazovat, ještě nejsou Vánoce a dárky předáváte tady Vy
Přátelé, těšte se
A ještě jednou díky za skvělou práci
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.