Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převážně zataženo nízkou oblačností a mlhavo, na horách slunečno

Diskuse o počasí Nová sekce satelitních snímků na In-počasí

# 18.12.2025, 14:22

Dnes jsme zcela přepracovali sekci Satelitní snímky na In-počasí. :love:

Nově si můžete zobrazit 5 různých kanálů z geostacionární družice Eumetsat. Všechny jsou popsané - přes den je nejlepší VIS produkt, v noci se sám přepíná na noční produkt. Dostupné jsou snímky pro Česko, střední Evropu a celou Evropu.

Zároveň si v prohlížeči můžete zobrazit vybrané město, které potom zůstane uložené. Pod sekcí je také nápověda k satelitním snímkům a několik vybraných článků. Celá sekce nyní obsahuje mnohem více dat a je znatelně podrobnější. Snímky pro celý svět v interaktivním prohlížeči jsou potom nadále dostupné na Ventusky.

Nová sekce satelitních snímků
Nová sekce satelitních snímků
133
# 18.12.2025, 15:15

Luxus, hlavně oceňuji tu animaci snímků!
Alespoň mám kde sledovat satelitní snímky, když ČHMÚ má web totálně zasekaný... Palec nahoru! 👍

1398
# 18.12.2025, 15:47

Opět musím říct krásná práce, satelitní snímky se hodí. ;-)
Je vidět velký kus práce, jako třeba přepínání den/noc, i možnost uložit si město.
In-počasí jde zase o krok dál. :love:

89
# 18.12.2025, 15:52

Nádhera. Umí to vše podstatné, je to rychlé a na mobilu v pohodě ovladatelné. :) Hned to jde do záložek.

Nesrovnatelné s tím, co je nyní na ČHMÚ, který naopak šel ze záložek pryč. Do budoucna by se mi líbil třeba archiv za několik let, ale to by asi bylo datově hodně náročné. A možná ještě větší detail na Česko.

1023
# 18.12.2025, 16:27

Bylo by možné aby noční režim byl take na samostatné záložce? V zimnim období jsem zvyklý ho používat po celý den. Jak je Slunko nizko nad horizontem a také pri sněhové pokrývce, mnoho detailu na denních snímcích zaniká nebo nejsou tak přehledne. Díky.

# 18.12.2025, 16:31

Děkujeme, to nás těší. Ještě jednu velkou novinku oznámíme zítra (je ještě rozsáhlejší).

Misla
Bohužel není. Noční režim je od ČHMÚ k dispozici jen pro noc. Přes den se nevytváří. Kde ho sledujete přes den?

1023
# 18.12.2025, 16:55

Máte pravdu, není to noční režim. Je to 24h-M. Ale jsou si hodně podobné. Tento je oproti nocnimu režimu dostupný celých 24 hodin.

# 18.12.2025, 17:10

Misla
Aha, to nevím, proč nám vypadl. Jdeme ho přidat :) Děkujeme!

# 18.12.2025, 17:17

Misla
Už je tam :D

1023
# 18.12.2025, 17:23

Neuvěřitelná rychlost. Palec nahoru :-) Děkuji

9
# 18.12.2025, 17:40

Super, já jedno přání mám, ale psát ho tady nebudu... třeba se mi splní. Družice paráda, už je v záložce... jak třeba in-počasí nemá tak líbivý vzhled jako nová stránka hydráku, tak funkčně naprosto někde jinde. Děkuji.

# 18.12.2025, 17:43

Skvělá práce celého týmu In počasí. Opravdu se toto moc povedlo. Ještě jednou díky. :)

# 18.12.2025, 17:57

Děkujeme, a to je zatím jen takový mini dárek. Už tu ladíme poslední detaily pro novou obří sekci, která zabrala několik měsíců příprav :) Za pár hodin bude.

9
# 18.12.2025, 18:00

Ještě bych možná odkaz na družici dal, aby byl líp vidět. Já ho našel až po chvilce hledání

# 18.12.2025, 18:24

kapr84
Kam ho dát? Je v sekci Aktuálně dole nebo myslíte něco jiného?

9
# 18.12.2025, 18:26

In-počasí
aaa, už je mi to jasné, má to logiku, spíše jsem hledal na hlavní liště nahoře.. Ale všechno by se tam asi nevešlo.

9
# 18.12.2025, 18:35

Tak já to přání napíšu.. Jěžíšku, přál bych si mapu denních minim, maxim a průměrů teploty ze všech stanic v ČR tady na in počasí, tak aby z ní šlo číst a šla i ukládat jako obrázek.. a jestli to tady už někde je, jen jsem to nenašel tak se omlouvám :).. protože ty nové mapy na webu čhmú jsou pro mě nepoužitelné, kde tak dlouho klikáte na oblast s více stanicemi až se vám otevřou tři stanice daleko od sebe přes celý monitor.. jako jde ji stáhnout označením a uložením třeba do malování, kde si ji lze uložit třeba v .png.. ale v té základní mapě je pár stanic, zbytek skryto.. špatné..

# 18.12.2025, 18:35

kapr84
To by se nevešlo, teď tam zrovna testujeme tu novou sekci, která už tam svojí položku mít bude (což je asi poprvé za dobu webu, co měníme menu :D ). Satelit ale patří pod Aktuálně. :)

9
# 18.12.2025, 18:38

In-počasí
jasně, stačí ho mít jako záložku a už ji má rychle k použití na věky.

# 18.12.2025, 18:45

In-počasí
Velká gratulace a poděkování, celému teamu IN Počasí. Satelity super. Krásně ten web posouváte. Teď ještě si státní poskytovatel, podříznul větev s novým webem. To než dají dohromady, tak tady už budete opět hodně napřed ;-) No a zítřek si myslím, udělá radost prakticky všem zdejším uživatelům, ale víc taky nebudu prozrazovat, ještě nejsou Vánoce a dárky předáváte tady Vy :) Přátelé, těšte se :D A ještě jednou díky za skvělou práci

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.