Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Převládá inverzní počasí, mrholení zejména na Moravě

Diskuse o počasí Aplikace In-počasí na iOS a Android v novém kabátě

# 26.10.2025, 09:33

Naše aplikace na iOS a Android prošla kompletní proměnou – od základu jsme ji přepsali a dali jí nový design i více dat. 👉 Co je nového?

✅ Významné rozšíření sítě stanic - nově obsahuje data z více než 250 profesionálních meteorologických stanic ze sítě ČHMÚ. Hlavně v horách se tak výrazně zpřesní aktuální data.

✅ Meteo-proužky - u denní předpovědi rychle poznáte, jestli bude pršet ráno či večer nebo kdy se protrhá oblačnost.

✅ Radar za hodinu - již na úvodní obrazovce si můžete rychle zobrazit stav radaru za hodinu a vidět posun srážek.

✅ Podrobnější data ze stanic - úhrny srážek, nárazy větru, tlak, rosný bod - rozšířili jsme množství dat nabízených přímo v aplikaci.

✅ Rychlý přehled počasí v seznamu lokalit - rychle si můžete srovnat, jak se počasí bude lišit ve všech lokalitách, které máte jako oblíbené.

Aplikace je zdarma, bez reklam a sledovacích skriptů. Můžete ji již nyní stahovat. Díky přepracovanému jádru chystáme i spoustu dalších funkcí, včetně notifikací. Jak se vám líbí?

➡️ Stažení na Android:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com....

➡️ Stažení na iOS:
https://apps.apple.com/cz/app/in-po%C4%8Das%C3%AD/...

Nový vzhled aplikace In-počasí na Android a iOS
1394
# 26.10.2025, 10:31

Výborně odvedená práce. :) Aplikace vypadá skvěle a ty nové funkce jsou opravdu znát – hlavně rozšířená síť stanic a radar za hodinu.. Těším se, co přinesou další aktualizace. :)

# 26.10.2025, 10:33

Tadeas
Děkujeme, to nás těší! V nových funkcích budou určitě notifikace. :vitr:

# 26.10.2025, 10:39

Také je na místě připomenout historii aplikace. První verzi už měla v roce 2010. Letos tak slaví 15 let. :love: První verze byla hodně modrá a ještě s klasickým menu nahoře. Druhá verze vyšla kolem roku 2015 a přinesla už běžnou dlouhou obrazovku s daty. Třetí verze přišla v roce 2020 a přinesla hlavně data z radarů hned na hlavní obrazovce.

Za celých 15 let si ale ponechává logiku toho, že nahoře ukazujeme aktuální a přesná data z husté sítě stanic.

V poslední verzi přinášíme v předpovědi barevné meteo-proužky shrnující vývoj během dne - ty jsou novinkou a velmi se nám líbí. :)

První verze In-počasí (2010)
Druhá verze In-počasí (2015)
Třetí verze In-počasí (2020)
FGh
13
# 26.10.2025, 10:46

Líbí se mi hodně. Rychlé přepínání radaru je skvělé. Jedno tlačítko a hned výrazně zlepší celkovou použitelnost aplikace. Nikdy mi moc nebavilo celý radar zobrazovat a složitě se dívat, jak bude za hodinu. Tohle se opravdu povedlo. :)

88
# 26.10.2025, 13:36

Také spokojenost. Design je určitě mnohem modernější a na mém novém telefonu působí hezky. Je to moje oblíbená aplikace a jde do každého mého telefonu.

# 28.10.2025, 06:50

Moc aplikací do telefonu nestahuji. Ale tahle se mi líbí a našla v mém zařízení místo. Chválím, líbí se mi. :cool:

6
# 10.11.2025, 22:50

Dobrý den, v aplikaci se u meteostanice Dubí okres Teplice nezobrazuji po rozkliknuti více dat ze stanice grafy, rekordy a provozovatel je také špatně. Předem děkuji za opravu.

# 10.11.2025, 23:25

jarjik
Z jakého města na stanici přistupujete, prosím?

6
# 11.11.2025, 06:41

Připojuji se z Krupky

6
# 26.11.2025, 14:32

Dobrý den, po delším pozorování jsem zjistil že se v aplikaci perou meteostanice Dubí a stanice ČHMÚ v Teplicích. Když zadáte Teplice tak v aplikaci i widgetu jsou chvíli naměřená data z Teplic a chvíli z Dubí. Na webu přes prohlížeč vše běží v pořádku. Bylo by možné to opravit?

# 26.11.2025, 15:14

jarjik
Vybírá se nejbližší a nejaktuálnější stanice. Pokud ta stanice v Teplicích nemá aktuální data, upřednostní se vzdálenější v Dubí.

6
# 26.11.2025, 15:54

Takže data z Teplic tam jsou jen jednou za hodinu když jsou nové data a poté opět Dubí?

# 26.11.2025, 19:31

jarjik
Ano, není to ideální. Lepší by bylo, kdyby data ze všech stanic byla aktualizována ve stejném kroku. Zvážíme, jestli tedy nepoužívat o něco déle starší data, aby se to nestřídalo.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.