Dobrý den,
chtěl bych poděkovat za zpřístupnění ECMWF na Ventusky, protože tento model je podle mě velmi kvalitní a jeden z nejlepších. Zatím se mi však zdá, že předpověď je k dispozici pouze na 5 dní dopředu, ale běžné výstupy ECMWF bývají až na 10 dní. Chci se tedy zeptat zda bude v budoucnu zpřístupněna i delší předpověď. Alespoň těch 7 dní jako má ICON by bylo dobrých na srovnávání atd.
Díky.
Diskuse o počasí ECMWF Ventusky
JohnBattler
Tak jsme se nakonec rozhodli předpověď upravit a rozšířit na 10 dní https://twitter.com/Ventuskycom/status/15200957272...
Děkujeme za zpětnou vazbu.
Samozřejmě moc děkuji za zpřístupnění prodlouženého výhledu ECMWF. Ještě bych měl jeden dotaz. Ventusky ukazuje výpočty dat koukám ve 4 časech a to 00, 06, 12 a 18 UTC. TO mě docela překvapuje. ECMWF má většinou u vaší konkurence pouze výstupy 00 a 12 UTC. Je to tedy že máte opravdu 4 výstupy denně a nebo se to jenom chybně ukazuje?
JohnBattler
Ano, je aktualizován každých 6 hodin. Jen v časy 06 a 18 je ta aktualizace na prvních 90 hodin (na delší dobu výpočty neprovádí v tento čas). Jediný model GEM je aktualizovaný jednou za 12 hodin, ale tenhle model má obecně nejnižší přesnost. Aktualizace jen jednou za 12 hodin jsou docela nedostatečné.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.