Diskuse o počasí In-počasí má nový web!
In-počasí
http://www.in-pocasi.cz/aktualni-pocasi/?pocasi=vi...
stránkám by moc prospěly dva časové údaje:
čas aktuálních údajů (teplota, vlhkost, vítr).
čas vydání předpovědi pro dnešek i následující dny.
stránku mívám otevřenou stále a pokud ji zapomenu znovu načíst, tak se někdy divím, na co se koukám, než mi dojde, že jsou to třeba i 20 hodin stará data.
Dobrý den, nechci kvůli tomu zakládat nové téma, ale mám problém s odesíláním zpráv jiným uživatelům. Zpráva mi nejde odeslat a zobrazí se chybné hlášení:
Fatal error: Call to undefined method Utils::ConvertTextToHTML() in /var/www/in-pocasi/data/in-pocasi.cz/www/uzivatele/controls/posta.control.php on line 34
Nevíte někdo v čem by mohl být problém? Děkuji moc.
In-počasí
Dobrý den, když chci vložit do jednoho příspěvku více jak 2 odkazy url, tak se příspěvek podivně následně zobrazí (část textu se zobrazí 2x po sobě), ikdyž jsem před odesláním příspěvku měl vše 100% v pořádku. Pokud vložím 2 url adresy jde to v poho. Šlo by to nějak opravit?
Limit pro psaní příspěvků.
Psal jsem obsáhlý a pečlivý příspěvek ve kterém bylo spousty návrhů na vylepšení webu In-počasí i upozornění na některé nedostatky a chyby z mého pohledu.
Ale co mě naštvalo, dal sem si s tím záležet, psal sem to cca 30 minut a po kliknutí na poslat zprávu mě to odhlásilo. Ani nevíte, jak to dokáže naštvat. Ztracený čas. Tenhle web mě poslední dobou čím dál více zklamává.
aura333
To mi mrzí, ale limit na diskusi nastaven není - pokud to není něco extrémně dlouhého, tak se to uloží v pořádku. Obecně ovšem platí jednoduché pravidlo - cokoliv dlouhého průběžně ukládat (psát si to ve Wordu a pak to jen zkopírovat). Pokud to takhle nechcete dělat (nemáte třeba Word), tak je minimálně vhodné si to průběžně ukládat do schránky přes klávesu CTRL+C - já to takhle dělám a už jsem si tím několikrát ušetřil zklamání z neuloženého obsahu různě po internetu (stačí, aby na chvíli vypadl internet nebo se data mohou po cestě někde ztratit a je po příspěvku - to je celkem normální).
In-počasí
Dobře, děkuji za rady a napíši to tedy celé ještě jednou.
Návrh č.1 - mazat méně příspěvků
Tohle je podle mě největší chyba celého webu. Je pravidelně mazáno příliš mnoho příspěvků, přitom většina z nich pravidla ani neporušuje.
Mazat pouze vulgární příspěvky, urážlivé, vysmívající se někomu a které zcela nesouvisí s tématem.
Pokud opakovaně smažete někomu příspěvek, aniž by porušoval pravidla, dotyčný uživatel si brzo udělá svůj obrázek o webu a přestane ho navštěvovat.
Návrh č.2 - méně přesouvat příspěvky
Další z mého pohledu chyba, je přesouváno hodně příspěvků do jiných témat. Přitom většina zcela zbytečně a některé jsou přesunuty, ikdyž patří do tématu.
Přesouvat/mazat pouze příspěvky, které zcela nesouvisí z tématem. Pokud příspěvek souvisí z tématem alespoň částečně nebo v nějaké souvislosti, rozhodně nechat.
A nebo když jedna část příspěvku je k tématu a další část není, taktéž v tom nevidím problém. Je skoro nemožné psát vždy jen přímo k tématu. Diskze by pak byla příliš "sevřená"...
Návrh č.3 - bouřková témata
Téma bouřky ve světě, bych používal pro bouřky mimo Evropu, v případě, že jsou u nás nebo se čekají bouřky a je aktivní bouřkové téma pro ČR.
Například když někdo napíše o bouřce v Německu, ve Francii, v Maďarsku apod. a jsou bouřky i u nás, přijde mi zbytečné to hned přesouvat do tématu o bouřkách ve světě.
Když pak u nás žádné bouřky nejsou ani aktivní téma, pak by bouřka v Maďarsku, ve Francii, v Německu apod. se mohla dát do téma bouřek ve světě.
Návrh č.4 - opravovat gramatické chyby
Pokud některý příspěvek obsahuje nápadné gramatické chyby nebo je bez diakritiky, mohlo by se to rovnou opravit, v případě, že není příspěvek příliš dlouhý.
Doplnit čárky a háčky u krátkého příspěvku může trvat 10-20 sekund a zlepší se tím vzhled diskze.
Návrh č.5 - více článků
Tohle je podle mě 2. největší nedostatek po mazání příspěvků.
Články vycházejí příliš poskromnu, průměrně cca 1 za týden. Ideální by bylo 1 článek denně a pokud Vám to přijde příliš, tak 1 článek za 2/3 dny v průměru by stačilo.
Návrh č.6 - více článků z aktuálního dění ve světě
Velmi málo článků vychází na aktuální témata, co se kde děje ve světě. Např. Silná tornáda v USA, Cyklona nad Austrálií, Tajfun v Pacifiku, Záplavy v Řecku apod.
Na webu tak chybí aktuální informace, člověk se toho moc nedozví.
Návrh č.7 - nejčerstvější informace z aktuálního dění
Chybí zde i něco jako živé sledování vývoje zajímavé situace, které právě probíhá. Respektive je to zde velmi zřídka.
Např. Nad českem řádí velmi silné bouřky, aktuální fotky, videa, pozorování, různé odkazy, kolik kde napršelo, apod.
Něco takového pravidelně vychází na webu imeteo.sk
Návrh č.8 - více odpovídat na dotazy
Přijde mi, že se zde příliš neodpovídá na dotazy nebo spíše ne vždy... například uživatel Ondráš měl dotaz ohledně vkládání videí z portálu youtube a stále mu nikdo neodpověděl.
Návrh č.9 - nový vzhled stránek
Myslím, že by neuškodilo dát stránkám nový modernější vzhled (design), který by působil lépe, než ten aktuální. Už dlouho stránky vypadají pořád stejně.
aura333
Děkuji za nápady, úroveň diskuse záleží především na diskutujících. Poslední dobou je to myslím docela dobré. Články vychází dle toho, co se děje zajímavého. Bohužel lidi příliš nezajímá dění ve světě, takže tohle články moc nepokrývají. Aktuální situace jsou on-line sledovány, pokud hrozí rozsáhlejší škody. Změna grafiky vždy musí mít nějaký důvod. Plány na tohle ovšem již vznikají.
Ondráš*
Na opravu odkazu na YouTube se podíváme. Děkuji za upozornění.
Ondráš*
Nechci to už moc rozebírat, ale když píšete o tom, že témata s bouřkami mají být zvlášť pokud jde o jinou situaci, ikdyž dny s bouřkami na sebe navazují.
Tak se ptám. Když budou 3 dny s bouřkami po sobě a každý den půjde o jinou situaci, založil byste 3 témata pro každý den zvlášť?
Já teda ne, podle mě si to většina lidí někde zjistí, že se jedná o jinou situaci a nebo to někdo zmíní přímo v tématu.
Ondráš*
Na tu gramatiku existuje spousta rozšíření do prohlížeče, která to hlídá sama - stačí si jen nainstalovat.
Požadavky na kvalitu příspěvků jsou uvedeny v Nápovědě: http://www.in.../napoveda.php
ondrav
O zásadních změnách neuvažujeme, ale nějaké úpravy nutné budou.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.