Diskuse o počasí Na Lysé hoře leží přes dva a půl metru sněhu
Velký Javor/Grosser Arber je vysoký 1456 m.n.m.
Coo, tak to je docela dost, ale já už sníh nechci. Já chci hlavně bouřky, protože chci začít se slabším storm chasingem, který bude na www.oblacnost.jex.cz a po návštěvností více lidí se přesune na .cz. Hlavně cumulonimby, supercely, a všechno kuresstvoo.
Dobrý obrázek: http://www.lysahora.cz/fotky/obr.php?name=Kri%B51....
Na Lysou se chystám příští týden. Sice mám už sněhu po krk, ale ještě jsem nezažil aby byly kolem mě sněhové bariéry vysoké 3 metry, tak se těším. Na Lysou jinak chodívám pravidelně a ten pohled ....já nejsem nějaký lezec, nebo tak, ale Lysá hora mi vždy bere dech. To je tak nádherný výstup, že i ignorant poleví. Právě tam jsem si uvědomil v jak krásné zemi žijeme
frydek
Pořiď tam pár fotek rád se podívám. Šťastnou cestu
Bydlím ve vesnici poblíž LH...Lysá hora je jedna z nejdeštivějších/v létě a jak vidíte nejzasněženějších míst v zemi...Na jaře a v létě jsem venku furt - toulám se po kopcích naší dědiny kde jesou nááááádherné panoramatické pohledy na Lysou...byste museli zažít...fakt doporučuji všem...Na Lysou samotnou bych šel kdykoliv (podmínky : jasno, polojasno, 15-25°C, mírný vítr) ae nemam s kym bo všichni kolem mě jsou neskutečně zhnilí a sám se mi fakt nechce... Jinak jestli bylo na Lysé 491 r.1911 cm sněhu tak masakr...JJ Beskydy jsou nejpěknějším místem v ČR...
škoda mohls jit snami zitra jdeme na l.huru moc se těším
L-H 4ever
Souhlasím,já sice bydlím na jižní Moravě a na Lysou horu je to od nás cca 180km,ale i tak někdy na severní Moravu jezdíme a na Lysé hoře jsem byl už 2X je na ni dost náročný výstup,ale ten pohled z vrchu dolů je přenádherný.Jinak můžu dodat že Lysá hora je i velice větrná dost často tam fůkají větry o síle vichřice.Jednou jak jsem tam s našima byl tak jsem se mohl o tom i přesvědčit jaký tam byl větr na tom vrcholu nárazy mohly být přes 90km/h.
A na SLOVENSKU v tatrach je najviac snehu za poslednych 50 az 70 rokov...miestami hlavne v zlaboch kde je aj sneh nafukany je az 7m snehu!!!!
snehove info:
Martinske hole: 180 cm
Vratna : 200 cm
Rohače-Splená dolina: 180 cm
štrbské pleso: 180cm,mimo zjazdovky az 220cm
Chopok : 280 až 330 cm
Lomnicke sedlo : 250 miestami az 400cm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.