Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Většinou jasno a mírné oteplení

Diskuse o počasí Po celý příští týden babí léto, přinese hodně slunce a teploty nad 20 °C

# 27.09.2026, 10:32

Nový týdne přinese do Česka ukázkové babí léto. Po většinu týdnu bude převládat slunečno a teploty se budou odpoledne pohybovat většinou mezi 20 až 24 °C.... Více >>

# 27.09.2026, 14:15

In-počasí
Jj,ten sever bude pěkně vyfoukanej ;-)

Hejnice 396m
Sněžka
# 27.09.2026, 20:24

Toto je zase mazec. Jestli do konce roku nějak vydatně nezaprší, tak jsem zvědavý na roční úhrny. To budou extrémně malá čísla.... Tolik takových velkých a stabilních TV za rok snad nepamatuji.

Ikdyž co jsem se teď díval na mapy a data, tak to není až tak hrozné s těmi srážkami. Tak od 80% do 100% v porovnání s normálem, ale je to stejně podivné. Zajímalo by mě, jestli někdo má data, kolik takovýchto hlubokých TV bylo tento rok a kolik jich bylo minulé roky.

# 28.09.2026, 08:18

Tady už to pěkně ráno švihá dolu, tmin +3 :led:, inpoč +9 :D
Takhle kosa byla naposled někdy z kraje května. To je asi jediné o čem tady diskutovat, kdo má kolik minimum a užívá si mrazů, jinak dění ve světě je zajímavější...

102
# 28.09.2026, 09:52

Tady už týden standardně mrazíky přízemní, ale už i ve 2m mrzne..Na konec září úplně normální.
Přízemní mráz tu byl ale i 24.7. a 24.8. , o červnu nemluvě..
Jsme zvyklí..
Jakmile nastane severní proudění, v noci ustane vítr a vyjasní se, mrazík tu hrozí celoročně...

# 28.09.2026, 10:07

Teplo a slunečno má být minimálně do půlky října
Žádné srážky ...
První přehrada bude úplně prázdná do 10 dnů ..
Tím se sníží i přítok do Orlíka a Orlík začne zas klesat ...
https://www.centrum.cz/clanek/prvni-velka-prehrada...
Ta přehrada je kousek ode mě

# 28.09.2026, 10:35

Hlavně, že na podzim předpovídali nadprůměrné množství srážek a teď se to rozplynulo. :(

17
# 28.09.2026, 11:53

Babí léto je fajn a myslím si že ani není moc velký výpar. Noci jsou dost chladné. Po západu slunce to tady velmi rychle klesne někam k 10°C a pak to jde do rána už pomaleji. Dnes tmin +6°C. Je už hodně znát ten kratší den a ráno trvá dost dlouho než slunce vystoupá do nějaké rozumné výšky a začne hřát. Takže nějaké dejme tomu teplo je pouze tak mezi 11-18h a zbylých 17h dne je spíše chladných. Nyní je fakt znát každý týden co se týče délky dne a úhlu slunce nad oblohou a klesá to hrozně rychle... zajímavé jak nyní když je člověk nastavený z léta tak mu to slunce přijde slaboučké a naopak když je 15.3. (v tu dobu je na tom slunce stejně jako nyní) tak si člověk říká jak po zimě sluníčko konečně hřeje. Holt je to vždy trochu subjektivní a vztažené k naší zkušenosti za poslední týdny...

Každopádně srážky by to chtělo a snad se později v říjnu probudí Atlantik. Bral bych menší denní amplitudy s teplejšími nocemi a co nejvíce srážek, tak uvidíme. Zatím to vypadá že babí léto bude pokračovat cca do konce týdne a pak by mohla přijít nějaká změna a více oblačnosti.. ale srážky zatím ve výhledech nikde.. :!!:

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.