Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ochlazení s čerstvým severozápadním větrem, na severovýchodě přeháňky

Diskuse o počasí Začátek týdne větrný a teplotně podprůměrný, o víkendu výrazné oteplení

# 21.09.2026, 15:31

Jo ten vichr, tak ten to od včerejška opravdu vyhrál na plné čáře. Jo nějaké přeháňky chodí, ale až na tu jednu, tak zatím hlavně o vichru. Nicméně zatím se to dá celkem snést v letním outfitu. Nicméně ačkoliv léto bylo jaké bylo, tak pár dní s teplotami kolem 25°C bych si vzal. A teď mě tu ukamenujte.:D

# 21.09.2026, 15:38

No, dalo se to čekat, že po relativně více cyklonalnim počasí na konci srpna a v září se vysoký tlak znovu naplno prosadí v obdobi babiho léta. Problém je, že ani ta zvýšená cyklonalita v některých oblastech nepřinesla srážky v alespoň v průměrném množství. Například V Č. Krumlově za poslední měsíc nespadl jediný dvouciferný úhrn. Každá fronta, lhostejno z jakého směru, se dotkla jen okrajem srážkového pásma, nebo jeho rozpadající se částí. Srážky nad 5 mm jako malý zazrak. Babí léto bude pocitově příjemné, jindy bych z něj byl uplně nadšený. Teď holt znovu zahájím zavlažování zahrad.

639
# 21.09.2026, 15:52

Dneska nás zachraňují přeháňky "na severovýchodě území", ze samotné fronty nakapalo 2,4 mm, z přeháňek zatím 3,6 a blíží sa další, celkem teda zatím 6 mm. Každá kapka dobrá, ale na houby to není ani náhodem, všechnu vodu pojmou stromy a furt mají málo. Vzhledem k tomu, že poslední srážkově průměrný či nadprůměrný měsíc tady byl březen, tak se vůbec nedivím

# 21.09.2026, 16:02

Aidamkoo
Taky bych chtěl spíš to teplo. :D Ono když svítí Slunce, je to i na tričko, ale v těch přeháňkách je to na bundu. Před chvílí konečně i nás jedna dobře trefila, byla taková středně silná. A viděl jsem i jeden pileus, ale nestihl jsem ho vyfotit.

23
# 21.09.2026, 16:20

Zde bourka.

F4
131
# 21.09.2026, 16:34

Lidi, vy jste fakt s tím teplem a sluncem prastěný. To se nedá jinak nazvat. Jeden den po s týdnech to sleze kousek pod 20 a už blánoly o teplu, který tu straší fakt od dubna. A to mluvim o nadprůměrných teplotách. Nepochopitelný.

1390
# 21.09.2026, 17:04

Shelf lepší než na MSC letos, a to jen na slabší bouřce

# 21.09.2026, 17:21

F4- co ty nám chceš říct? Zeptám se jen tebe serou tě srážky nebo i teplota? Za odpověď,děkuji.;-)

8
# 21.09.2026, 17:42

A já se na to nudné počasí babího léta moc těším. Jestli to tedy vyjde. Vypadá to na vyšší, ale příjemné teploty, takže konečně to bude i na kolo a do toho zbarvující se příroda a azuro. Bude to super. Srážek sice průměrově chybí, ale je to u nás po delší době první, zatím, srážkově podprůměrný rok. Ono se to zas dorovná. A jestli to bude pravda s tou srážkově nadprůměrnou zimou, tak ať to ještě chvíli vydrží.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.