Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Slunečný den s teplotami až u 29 °C

Diskuse o počasí Hrozí opět i 40 °C, modely na konci nového týdne čekají další extrémní vedra

# 24.07.2026, 08:50

V novém týdnu nás čeká růst teplot. Pondělí sice ještě přinese podprůměrné teploty s větrem a deštěm, ale potom se začne rychle oteplovat a na konci týdne hned dva globální modely ECMWF i GFS čekají opět teploty až u 40 °C. Přesné hodnoty se ale v průběhu týdne budou upřesňovat. Nástup vlny veder je nicméně již jistý.... Více >>

# 24.07.2026, 09:26

Bylo by to hezké mít takové teplé léto po tak studeném, deštivém a teplotně prozatím podprůměrném červenci.
To by bylo na paradní koupačky.
Obávám se však, že se tady na Sv nad 35 C nedostaneme.

# 24.07.2026, 09:31

Obzvlášť po dnešním výrazně chladném ránu, zde Tmin 2,1°C, Kvilda Perla -4,4^C a další mrazovky též hluboko pod nulou vypadají ty výhledy na konec příštího týdne jako absolutní sci-fi..
Bohužel to sci-fi není a rozsáhlá ekologická katastrofa v důsledku vysokých teplot a nedostatku srážek hrozí v našem regionu zdá se mnohem dříve, než se ještě před pár lety zdálo..

# 24.07.2026, 09:33

To je vážně úžasné !
Člověk s jiným názorem je u vás hned trol.
Jenom píši, že tady na Sv je chladný a deštivý červenec a těšíme se na teplejší epizodu.
Ryby ve vodách umíraly a budou umírat stále.
Přirozený koloběh žovota.
To se zeptejte jinde proč se stavělo za minulého režimu vodní dílo Nové Mlýny, aj. a teď tam.umirají ryby.
Nevšim jsem si že by v řekách byly někde sinice(alespoň u nás).
Např.voda v Žermanické přehradě má také vynikajicí kvalitu vody.
Samé obecné žvásty vedete !

A netykejte mě osobo !

# 24.07.2026, 09:41

Koralovec
Jaký malování?
Na Šumavě a nejen tady umírají v řekách ryby a další vodní živočichové v důsledku nedostatku vody, kyslíku..
Jaký skvělý koupačky?
V přehřáté vodě našich rybníků a jezer plné sinic bude koupání akorát tak zdraví nebezpečné..
Jdi si i s tím stupidnim trollingem někam na fb.k idiotským motoristům.. Odstěhuj se do Alžíru, tam si užívej 45+ a neotravuj ve střední Evropě

Mám to zde v přímém přenosu, na vlastní oči..
Konkrétní dopady..
.

2026, Umírající pstruzi potoční, Otava v Sušici 40cm+
2026, uhynulí pstruzi potoční v Otavě 40cm+
# 24.07.2026, 10:29

Koralovec
slyšel jsem že na palau je celoročně 30 stupňů a to i v moři, 3000mm srážek, skoro nejčistší voda na světě, jen je to trochu dražší na realizaci

# 24.07.2026, 10:31

TheRealStormCZE
Moře je slané a nekazí se tak rychle.
Proto je méné slaný Balt často žabinec, ale je to tam přirozené.
Jinak pak doporučuji solinátor do bazénu namísto chemek.

16
# 24.07.2026, 10:35

GEM tam ty hnusný vedra nemá, tak snad je ješté nějaká šance na nomální počasí. Teploty 35+ si může přat jen vůl!

# 24.07.2026, 10:47

No vypada to na 40 i u nas, mozna pokorime cerven, kdy bylo pres 39°C.

# 24.07.2026, 12:00

Evidentně na Otavě panují velmi dobré podmínky, když tam duháci dorůstají takových úctihodných délek 40 +.

# 24.07.2026, 12:21

Koralovec
Pstruzi potoční, nikoli duháci... odborníku:D:D
Duháci rostou v sádkách na rybnících, ne v řece a vypadají fakt úplně jinak 😂
Do řek se vysazují už v lovné velikosti.
Letos má ale Otava tak extrémně málo vody, stav sucha už od května a tyto nádherné ryby kvůli nedostatku vody a kyslíku v ní umírají...
V roce 2016 vymřeli kompletně všichni lipani níže po proudu na Strakonicku, teplota vody tehdy 26°C.. Nenávratně..
Je jen otázkou času, kdy se to stane i na horním toku...
Že si příroda v pohodě se vším poradí, to může tvrdit jen lobotomický idiot... nebo úmyslně primitivní troll.

F4
127
# 24.07.2026, 12:39

Koralovec
Vy asi nebudete mentálně v pořádku, že? Vychvalovat si teploty nad 40°C ve střední Evropě. Tady nejde o rozdílnost názorů, ale o přežití a katastrofální důsledky.

Jako co se s tím počasím v Evropě letos děje, to nemá absolutně obdoby. Aby po rekordních vedrech přišla za měsíc další rekordní vedra a ještě intenzivnější než když byl skoro o hodinu delší den. Něco je fakt špatně.

# 24.07.2026, 12:50

Tak hlavne, ze se mi tady smali, ze 40st bude za chvili bezne :D ani to dlouho netrvalo, kdyz muze byt ve Spanelsku 50, tak v CR 40 jak nic potom

95
# 24.07.2026, 12:58

Tacho Trnava OM2AJA
Teda ta ranní minima by byla u vás hodně jedovatá. Fuj, prosím ať už je podzim. Tohle léto je za trest.

# 24.07.2026, 13:03

F4
Katastrofa, všichni zemřeme..
Ach jo...:D.

Snad se konečně oteplí a zase bude normalní léto.

Nebráním se konstruktivní diskuzi, ale běda když má někdo opačný názor.

95
# 24.07.2026, 13:07

Koralovec
Že tě to baví takhle vysírat.🤦🏻

# 24.07.2026, 13:11

S člověkem co tvrdí, že 40 st. je pohoda a příroda se s tím popere, nemá cenu diskutovat. Hlavně že bude koupačka.:cool:
Tipuji, že kouká na svět z paneláku a volí SPD:D Kvalita vody v ČR je v šíleném stavu díky lidské činnosti a pokud se k tomu přidá extrémní teplota vzduchu, nízké průtoky v řekách v celé republice, je to smrtící kombinace. A to se ani nebavím o vlivu na vegetaci a zdraví lidí.

# 24.07.2026, 13:12

charlie
Klid, je to jenom teplomil, který trollí, ono ho to za chvíli přestane bavit. Ta vlna veder sice vypadá v modelech hodně ošklivě, ale přecijen už bude srpen a den je skoro o hodinu kratší, zas tak moc bych se toho nebál. Druhá věc, rosné body budou na rozdíl od minulé vlny veder velmi nízké, takže se to přes den snado rozpálí a v noci bude rychle vychládat (za předpokladu, že nebude foukat). Např. v Německu GFS maluje na některé dny rosný bod pod 5°C za současné venkovní teploty 40+, to jsou doslova pouštní hodnoty.

11
# 24.07.2026, 13:14

Ano Koralovec je troll, ale smutnější pohled je do komentářů na FB pod tento článek od In-Počasí. Tam většina lidí píše píše hovadiny a dezinformace typu:
- konečně bude normální léto
- celé léto byla zima kromě pár dní na konci června
- zase nás jenom straší určitě bude sotva přes 30 jako pokaždé

Atd. atd. prostě já fakt nevím jestli jsem tedy já nenormální nebo spíše většina společnosti, ale mě tohle normální nepřijde. V řekách a vodních plochách je skoro všude velmi málo vody a sucho je místy obrovské. Ano je pravda, že když se píše že budou 40ky tak někde v Liberci nebo ve Vsetíně třeba bude "jen 35°", ale spousta lidí prostě nevidí dál než na svůj dvorek. Je to fakt smutné jak společnost degeneruje a dokud nepřijde nějaká katastrofální neúroda a zdražení potravin o stovky procent tak asi většina bude stále v pohodě s čím dál teplejším klimatem. :!!:

95
# 24.07.2026, 13:15

Frantis95
Snad máš pravdu a nebude to tak horké.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.