Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku slunečno, během dne od severozápadu přibývání oblačnosti

Diskuse o počasí El Niño je tady a ovlivní už letošní léto ve světě

# 13.06.2026, 16:07

Neuro
Já tě chápu, sám jsem je několikrát opravoval a skončilo to omezením apod. Tohle chápu. O tom nám ale s palmou nejde, neboj.

514
# 13.06.2026, 16:16

Neuro
No, tak to už je ale trošku jiný soudeček, já na to, přiznám se, nekoukám.. A navíc mám dojem, že ohledně varování by to mělo být pod nějakým zákonem, či vyhláškou, pokud se nepletu, když hledám varování, lezu na ČHMÚ..Takže, jestli vydávají jako oficiálně varování.. dle mne docela riskují..

p.s. teď jsem si to googlil, a kouknul jsem na youtube, no hezky zkopírováno, třeba i z Inpočasí radar tam mají (starý příspěvek)..

49
# 13.06.2026, 16:30

no právě mě jde o to ...oni mají neskutečné množství sledujících a v komentářích to tam vypadá jak na novinkách

11
# 13.06.2026, 18:17

Neuro
Jo Meteo Včasné varování na Facebooku také sleduji a oni se hlavně snaží zavděčit takovému tomu řekněme "prostému lidu" tak podle toho pak tam vypadají ty komentáře lidí co chtějí jenom nonstop sluníčko a každý déšť je otrava. Pro tyhle lidi asi roste jídlo v supermarketech protože občas nad tím zůstává rozum stát.
Také tuhle stránku moc nemusím. Ale že je někdo podporuje i finančně to jsem netušil.

299
# 13.06.2026, 18:22

JohnyG
Na Meteo VV mám vlastní názor a psát ho sem radši nebudu. Pamatuji si, že 10 let zpět byly za strašiče a taková ta hodně špatná stránka k počasí. Dnes jsou asi o něco lepší, ale furt je to na styl přehánět - nafouknout to co nejvíc, aby lidé klikaly a měly zájem. To ale dnes dělá téměř každý (i novinky), kde je nadpis nejvíc nafouknutý aby zaujal.
No k tématu, jsem zvědav jak bude nakonec El Nino výrazné, jestli bude historicky nejsilnější nebo zůstane n2.

# 14.06.2026, 08:59

JohnyG
Jedna z nejlepších facebook stránek na zajímavé posty počasí je Tornado in Italia. Jelikož Itálie má celkově zajímavé klima dané už nějak topografií - vysoké hory + moře + jižnější poloha, tak se tam skoro furt něco děje - mají tam často extrémní počasí bych řekl. Týpek tam dává příspěvky často a nikde jsem neviděl tolik zajímavých fotek a postů...

Je to asi OT - omlouvám se, jen jsem chtěl navázat. Proč sledovat nějaký VV, když jsou zajímavější Facebook stránky.

402
# 19.06.2026, 23:38

Už jsem to tu postoval - od Astrum Earth na youtube A Super El Nino Is Coming in 2026:
https://www.youtube.com/watch?v=_b_sGbjSVZQ

La nina v roce 2025 byla poměrně slabá, teď jsme v neutrální fázi. El Nino by mělo začít v srpnu a koncem roku 2026 bude nejspíše velmi silné, pravděpodobně nejsilnější od roku 2000 a možná nejsilnější od 19. století.

139
# 20.06.2026, 07:17

FB Včasné varování je dle mne super stránka. Tam se furt něco děje. Každou chvíli je tam nějaký článek a pokud se fakt něco děje hlavně bouřky atd. Tak je tam i přes 300 komentářů a jestli to někdo sponzoruje tak jedině dobře že se lidé něco dozvědí.

Dříve jsem chodil na fb lovci bouřek a extremního počasí a CTRA, ale teď to tam celkem upadá. Hlavně CTRA

Teď co se chystají ty masakry bude na V.V. opravdu velice živo a bude tam určitě plno zajímavých videí a příspěvků.

402
# 20.06.2026, 12:42

Fstorm
JohnyG
Neuro

Lovci bouřek resp. Amatérská meteorologie, report bouřek, forum a všechny ty věci okolo, to bylo na webu 10-20 let zpět živo. Pak přišly ty sociální sítě a smartphony a upadlo to. Dokonce už i na FB to upadá.

Včasné varování opravdu není kvalitní stránka. Článků hodně to ano, ovšem data vykradená a datům autoři ani nerozumí. Když už člověk je upozorní na chybu, dostane ban. To už je jak u plochozemců. Konec konců na aeronetu je taky hodně článků. Ale ta kvalita ?

Tento post je o El Nino. Weby o počasí a jejich kvalita se řeší v jiném vlánkě.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.