Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Opět chladněji a deštivo, odpoledne a večer od západu ubývání srážek

Diskuse o počasí V novém týdnu nás přejde několik frontálních systémů

# 31.05.2026, 09:55

Počasí v novém týdnu bude poměrně nestabilní. Střídat se budou slunečné dny s deštivějším počasím během přechodu jednotlivých frontálních systémů. Teplotně i srážkově půjde o normální týden. V novém týdnu také začíná meteorologické léto a skončí jaro.... Více >>

# 01.06.2026, 13:01

Vypadá to tak. Určitá změna cirkulace a proudění a více srážek. Sucho se oslabí, avšak to rozložení srážek je nerovnoměrné. Část Čech dostala vyšší desítky mm a část jen jednotky mm. Zatím, ještě poměrně dost spadne tento týden.

# 01.06.2026, 13:57

No teplotně mně to přijde jako podnormální týden, nějaké letní teploty se začaly jaksi odsouvat do druhé dekády, ale realita bude třeba jiná... ty srážky bomba, já mám dnes zatím přes 20 mm a stále :prsi: výhled je 10 mm, teplota nakonec +17

8310
# 01.06.2026, 14:42

Tak dneska zatím okolo 24°C, zmenšená oblačnost, lehce pofukuje. Ještě že aspoň jsme tady nasbírali okolo těch 10 mm, nic extra. Ale o pár km dál, to bylo ještě slabší. Takže v tomto aspoň nějaká spokojenost. Zítra slunečno a letní den. Ve středu to vypadá lépe s deštěm :prsi: Tak snad další vylepšení deficitu

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.