Diskuse o počasí Čtvrteční ráno bude pro závěr dubna velmi studené, ohrozí vegetaci
Dobrý den, v současné době již nemá smysl mít na zahradě ovocné stromy, pokud se člověk nachází v rizikové lokalitě. Letos je to třetí rok za sebou, kdy mi vše zmrzlo / zmrzne.
Ještě tak před 20-ti lety mi stromy pomrzly jednou za 4 roky a teď je tak jednou za 4 roky úroda. Je to můj názor. Už se nevyplatí se o to starat.
No je to tristní,to máte zalejvání,prořezávání,zastřihování, hnojení,postřiky a pak přijde byť jediný mrazík a je to v čoudu.Určitě to bylo i v minulosti,jen ta statistika se nám obrátila.Že byl leden teplotně podprůměrný,fajn,ale konec zimy a začátek jara už bývá často teplý,příroda se probouzí dřív a těch dní do bezpečného období je prostě hodně.Jistě,i když bude zima dlouhá,může přijít mráz v květnu,čemuž odpovídá i pranostika,ale ta šance na nějaké plošné škody je už pak hodně malá.
Jestli to iconu vyjde, tak je veškerá úroda v prde.i, kvůli jedné zku.vené noci
Malinko oteplil i ICON či ICON D2. Z teplot kolem -1/-2°C najednou pro většinu JMK minimum kolem 0/+1°C, tak uvidíme jaká bude realita. Nicméně většina území na tom bude hodně špatně. Tady to nebezpečně vypadalo už dneska ráno, ale naštěstí kolem 3 hodiny ranní začalo foukat, tak teplota vyskočila.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.