U nás minimum 9,5 °C, oteplení se čekalo, ale i tak příjemná změna oproti tomu chladnu v minulých dnech. Maximum 16,2 °C. Dnes jinak foukal silný nárazový vítr, naštěstí to tentokrát bylo jen na jeden den. Nejsilnější náraz ve vedlejších Žabovřeskách podle všeho v přepočtu zhruba 14,4 m/s, ale možná ještě dojde k nějaké korekci, když tak dám vědět. Důležitější však je, aby konečně přišly nějaké ty srážky.
Marek_98 Ty srážky by to už nějaké chtělo v dubnu u mě asi 1 mm, ještě včera maloval ecmf na příští pondělí 40 mm a šmahem tam jsou jen nějaký drobný a to se ještě neví:
U nás i svítí sluníčko dneska Zítra tu hlásí maximálně 1,5mm V dalších dnech asi nic Vypadá to že duben bude hodně suchý Další měsíce nevypadají dobře se srážkami
Z tohoto "rozhraní" se asi víc čekat než slabé srážky nedá. Tady pár kapek a povlak na povrchu ze saharského prachu, pylu "Úhrn" za duben zde 0,2 mm. No comment.
No první srážky dorazily, ale zase aby zdání neklamalo, tak pár kapek. Hodně se toho odpaří cestou k zemi. Zase je na dnešku fajn celkem vysoká odpolední teplota (aktuálně 15°C), což vlastně není vůbec špatné. Severní od Prahy a na Ostravsku to je ale jiný luxus.
solidní chcanec,, zítra zase dostanu čočku, že jsem ho nepředpověděl.. ale tyto dny může opravdu pršet jakoukoliv intenzitou, kdekoliv v Česku... prostě zvlněná fronta.
Tak dneska místy v okolí Prahy, nebo v Polabí, až ke 20°C. Fajn to bylo, byl jsem dnes u Mělníka a Štětí na Roudnicku v ÚK, a krásně teplo, okolo 19°C. Podobně i pak Doksany. No a zbytek dneska tady v okolí nejčastěji maxima 16-18°C. Chladněji zůstalo na úplném západě kraje, nebo v západní části Podkrušnohoří
Toto bohužel nestačí. Dnes tu tak nějak průběžně s přestávkami pokapávalo celkem podstatnou část dne, maximálně to byl chvílemi slabý až mírný déšť. I tak úhrn zase jen 0,4 mm srážek jako v neděli. A odpoledne se na chvíli přidal opět i silný nárazový vítr, který se dnes už nečekal, ale bylo to jen přechodné. Žabovřesky tentokrát dokonce nezaznamenaly náraz 40+ km/h, výjimečně se tedy stalo, že více foukalo tady.
icon se snažil, leč marně.. měl tam jen na noc nějaké desetiny a místo toho chčije s 3,4 mm a šoupl tam až teď nějakých 8 mm do rána.. no super, ach ty naše neschopné modely.. nejblíž zase jen aladin s 5 mm..
Tak tady za celý den 0,0mm. U Marka tam hraje vliv vrchoviny nad ním, takže u něj nějaký úhrn určitě být mohl narozdíl od zbytku Brna. Co se týká maxima, tak v Brně mezi 15-16°C, takže celkem pohoda. Srážkově tedy stále nic moc. Možná zlepšení lokálně ve čtvrtek z přeháněk a ojedinělých bouřek odpoledne.
Za duben stále tedy 0,4mm.
Lerak2 No některým uživatelům ta paměť sahá na srážky tak max na týden dozadu, takže ačkoliv tam oproti jiným oblastem měli v březnu parádní úhrny, tak už se na to zapomnělo. Klasika no.
[ Zase se zde někdo ozve, když se popisuje aktuální situace v počasí, nikoliv vláhové poměry. Jen pro upřesnění, výraznější srážkové úhrny, zde byly na konci března, což je více než 14 dnů.
Ach,ta voda,odpoledne u mě jedna přeháňka zkropila povrch,ale u toho to skončilo.Teplota do 15°C, už dopoledne,odpo bylo trošku chladněji.Pěkný denní úhrn srážek pamatuji naposledy v lednu…