Diskuse o počasí Ve čtvrtek se citelně ochladí, pocitovou teplotu dále sníží také vítr
Ze 468 stanic naměřilo zatím srážky jen 7 stanic, přeháňky jsou dnes opravdu jen ojedinělé, spíše výjimečné, rozhodně ne místní. A v předpovědi na dnešek už byly v předchozích dnech, viz včerejší článek: https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/ve-ctvrte... ale během dne bude přibývat kupovité oblačnosti a výjimečně se přidá přeháňka
jack
je to amatérský projekt, vydávají předpovědi jen podle konstelace vzduchových hmot a zda někdo z týmu má zrovna čas, takže ani výrazná situace není nutně jistota předpovědi.
Fstorm
fakt kapalo, byl jsem venku a i na sklech byly kapky
No,odpoledne se začalo docela slušně zatahovat,ale třeba u mě spadlo jen pár kapek,radar i slabé srážky ukazoval.Ale jak bylo napsáno,v předpovědi ojedinělé přeháňky byly.Mě spíš zajímá,kdy se tady už konečně dočkáme aspoň 5mm +, že by příští úterý? To už je pěkná srážková trapárna a nejen tady.
In-počasí
Pokud jde o měřitelné srážky, tak asi ano, tady ale třeba teď večer sem tam taky pokapává a z této intenzity měřitelný úhrn rozhodně nespadne. Radar to znázorňuje také a už odpoledne bylo evidentní, že zejména severními směry od nás pršelo. Ale v Čechách je těch přeháněk, případně občasného deště méně.
Aidamkoo
Možná z 90 % odrazů u tebe, tady večer sem tam kapka, ale úhrn podle očekávání neměřitelný. Srážkové pruhy byly odpoledne i večer vidět, něco z toho byla pochopitelně virga, ale nemůžeme s jistotou posoudit, kde alespoň něco spadlo a kde vůbec nic. Tak jako tak je to ovšem nepodstatné, protože ty odrazy byly tak slabé, že ať pršelo, nebo ne, většinou to měřitelný úhrn srážek nepřineslo. A Slunce občas opravdu svítilo, když byly ty odrazy nad vámi, to je pravda, zároveň však nad vámi byla oblačnost (ze které patrně pokapávalo až za vámi). Obloha byla dost rozdělená na sever a jih, na severu bylo oblačnosti hodně a na jihu málo a takhle to bylo po většinu odpoledne a večera.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.