Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Odpoledne kolem 15 °C a hlavně na jihu slunečno, zítra dorazí srážky a následně výrazné chlazení

Diskuse o počasí Ve čtvrtek se citelně ochladí, pocitovou teplotu dále sníží také vítr

88
# 23.03.2026, 16:09

JUGOCV
Přesně, zatím to tak vychází a nemyslím, že by to dopadlo jinak. K těm 2mm těch 5mm, tomu říkám zalivka:(

130
# 23.03.2026, 16:42

Tady se to nějak pomračilo a někde jsou i slabé přeháňky což předpověď neuváděla zajímavé.

Jeden borec v ústeckém kraji v Bilině píše proč prší a z čeho vůbec. Přitom na radaru není vidět že by tam byla nějaká přeháňka.

# 23.03.2026, 16:44

Fstorm
Ojedinělé slabé přeháňky dnes v předpovědi jsou. Dokonce bych řekl, že se na Moravě a ve Slezsku vyskytují místy. Tady ovšem beze srážek.

130
# 23.03.2026, 16:49

Aha jsou opravdu, ale mám takový dojem že tam nebyly že mělo být polojasno.

# 23.03.2026, 17:09

Zatím mi ukazuje středa večer nic ... Jen velký propad teplot ...
Nevím jestli stoho vůbec něco bude

# 23.03.2026, 17:38

Ze 468 stanic naměřilo zatím srážky jen 7 stanic, přeháňky jsou dnes opravdu jen ojedinělé, spíše výjimečné, rozhodně ne místní. ;-) A v předpovědi na dnešek už byly v předchozích dnech, viz včerejší článek: https://www.in-pocasi.cz/clanky/vyznacne/ve-ctvrte... ale během dne bude přibývat kupovité oblačnosti a výjimečně se přidá přeháňka

107
# 23.03.2026, 18:11

@Mimo mísu
Nechci zakládat téma, jde vám Estofex?? já ho mám už několik dnů na 11.2. zaseklý.

# 23.03.2026, 19:16

jack
je to amatérský projekt, vydávají předpovědi jen podle konstelace vzduchových hmot a zda někdo z týmu má zrovna čas, takže ani výrazná situace není nutně jistota předpovědi.
Fstorm
fakt kapalo, byl jsem venku a i na sklech byly kapky

# 23.03.2026, 19:25

Tak ještě zítra, případně ve středu, vyšší teploty. A pak sešup je celkem jistý. Dnes, stejně jako včera, příjemné teploty. Maxima tady často i okolo 17°C, místy i přes. Hlavně Litoměřicko, Lounsko nebo Mostecko. Včera podobně

# 23.03.2026, 19:26

TheRealStormCZE
Máš nějakou fotku, jaká to byla intenzita?

130
# 23.03.2026, 20:12

Lerak2

Má fotku. Viděl jsem ji v sekci počasí u vás, ale nic světoborného v tom není jen polojasno a prý kapalo, ale takových situací už bylo hafo.

Tady ale večer ukazoval radar jemné srážky a i mraky celkem byly, ale ani kapka.

130
# 23.03.2026, 20:19

Jack

Estofex stále chrápe až začne pořádná bouřková sezóna tak se probudí, ale celkem mně překvapuje že se neozval ani když byly v tom Portugalsku, Francii, Španělsku a Itálii ty povodně a medikány že ani tak nic nevydal. Přitom jiné roky tam něco měli.

# 23.03.2026, 20:27

No,odpoledne se začalo docela slušně zatahovat,ale třeba u mě spadlo jen pár kapek,radar i slabé srážky ukazoval.Ale jak bylo napsáno,v předpovědi ojedinělé přeháňky byly.Mě spíš zajímá,kdy se tady už konečně dočkáme aspoň 5mm +, že by příští úterý? To už je pěkná srážková trapárna a nejen tady.

# 23.03.2026, 20:30

To ochlazení zde bude jen v denních teplotách, v noci a ráno se tu díky oblačností a nějakým srážkám naopak oteplí..a celkem výrazně..
Za celý březen zatím jen jeden nemrazový den..
Ta nízká minima zatím drží pupeny stromů vcelku ,,na uzdě,, ..

# 23.03.2026, 21:30

In-počasí
Pokud jde o měřitelné srážky, tak asi ano, tady ale třeba teď večer sem tam taky pokapává a z této intenzity měřitelný úhrn rozhodně nespadne. Radar to znázorňuje také a už odpoledne bylo evidentní, že zejména severními směry od nás pršelo. Ale v Čechách je těch přeháněk, případně občasného deště méně.

# 23.03.2026, 21:32

Tady odpoledne nic nepadalo a v době kdy tady byly odrazy dokonce svítilo slunce, z 90% odrazů nic nepadalo, takže tak no.

# 23.03.2026, 23:16

Aidamkoo
Možná z 90 % odrazů u tebe, tady večer sem tam kapka, ale úhrn podle očekávání neměřitelný. Srážkové pruhy byly odpoledne i večer vidět, něco z toho byla pochopitelně virga, ale nemůžeme s jistotou posoudit, kde alespoň něco spadlo a kde vůbec nic. Tak jako tak je to ovšem nepodstatné, protože ty odrazy byly tak slabé, že ať pršelo, nebo ne, většinou to měřitelný úhrn srážek nepřineslo. A Slunce občas opravdu svítilo, když byly ty odrazy nad vámi, to je pravda, zároveň však nad vámi byla oblačnost (ze které patrně pokapávalo až za vámi). Obloha byla dost rozdělená na sever a jih, na severu bylo oblačnosti hodně a na jihu málo a takhle to bylo po většinu odpoledne a večera.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.