V novém týdnu bude pokračovat jarní počasí s nadprůměrnými teplotami pro březen. Na obloze se ale již ukáže více kupovité oblačnosti a v některých dnech se přidají i přeháňky nebo dokonce slabě zabouří. Celkově ale srážek bude poměrně málo a dostatečnou vláhu tak přírodě nedodají.... Více >>
Diskuse o počasí V novém týdnu stále často kolem 15 °C, ale přidá se pár přeháněk se saharským prachem
Zde včera a dnes zataženo vysokou oblačností přes kterou prosvítá slunce a to poměrně hodně, ale dá se říct že moc velká změna počasí to není. Teploty v maximech stále stejné ne li vyšší a trochu teplejší noci bez mrazu. Takže za mě je počasí skoro stejné už 25.2. a zkrátka je to tlaková výše v různých variacích. Tedy už 14 dní se nic moc neděje.
Pracovní týden bude ještě nejspíš ve stejném duchu s tím, že zítra možná lehce sprchne, ale nic co by stálo za řeč.
Ale od nadcházejícího víkendu to přeci jen vypadá dle modelů na nějakou změnu a aktuálně jsou hlavní ranní výstupy modelů ve shodě, že od víkendu se dostaneme pod vliv Atlantiku a mělo by po několik dní převažovat spíše zatažené počasí se srážkami takže nakonec ta tlaková výše nebude tak nekonečná jak to vypadalo.. tedy alespoň to tak v tuto chvíli vypadá tak se necháme překvapit. Každopádně déšť už by to rozhodně chtělo a ideálně alespoň 10mm v jedné epizodě.
Tak se čekalo na změnu a ona přijde o víkendu, nám tady teplíčko přes den skončí a půjdeme někam k průměru, možná i níž, srážek tam pro mně moc není teda, že byl tam byl nějaký srážkový obrat a pořádně tu zapršelo v to ani jak to pozoruju moc nedoufám, spíš to ochlazení téměř na sucho a těch skoro +18°C co jsme včera měli se nám vrátí tak možná zase za měsíc, no uvidíme, zatím je brzo , počkám si tak při pátku kam to nabere směr... snad to tady překvapí a neco nakape, bečky zejí prázdnotou a už by to trocha chtělo kurňa
dnešek už přerušil 100% úspěšnost mrazových dní za březen. o pouhých 0,1 desetiny
Tak většina informačních serverů už avizuje prudké "víkendové" ochlazení. Já tam teda vidím po neděli normální březnové teploty v maximech kolem +10°C, ale budiž... Jsem zvědav na polední ICON, jestli se to udrží.
https://www.novinky.cz/clanek/pocasi-o-vikendu-se-...
ludvicek
Větší ochlazení to ukazuje až na úterý-středu, maxima +5 a srážky za tři dny 20 mm, jenže tohle je daleko a obávám se, že ze srážek bude zase pendrek...
Ty články nečtu, nemám na to vůbec kdy a su rád, že zvládnu občas neco přečíst na in, jsem v jednom kole
+16 dnes zase padlo a pocitově fakt hic, jenže nic netrvá věčně
Tak po dlouhé době nějaký déšť cca 2 mm sice nic moc, ale lepší než nic. Bohužel dost bojuji s alergií poslední zhruba týden a zatím ani po tomto dešti se to nezlepšilo, asi je těch pylů v ovzduší opravdu hodně. Myslím, že hlavním viníkem je kvetoucí bříza. Tak snad brzo odkvete a nebo s ochlazením co nás čeká to dá pokoj.
Příští týden bude zdá se teplotně zhruba normální a srážkově zatím netroufnu odhadovat snad něco co by stálo za řeč spadne a to plošně. Každopádně první půlka března bude teplotně dost nadnormální a v té druhé budou teploty asi nějakou dobu spíše stagnovat a další velké teplo se v blízké budoucnosti čekat nedá.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.