Tady včera padlo +10, dnes +9. Nízký tlak, pád teplot, nedostatek slunce (včera a dnes nasvítilo tak půl hodiny), to moja psychika úpí. A cmrndá něco denně, ve středu nejvíc skoro 6 mm. Já už mám toho plné kecky a do toho ICON 10 cm sněhu. Lámu jeden den za druhým, ať už ta zima táhne do háje.
sorry
Diskuse o počasí Prší i na horách, o víkendu opět nasněží i v nížinách a vrátí se mrazy
Taky mě letošní zima extrémně leze na nervy. Časté inverze, málo slunečního svitu, často zataženo nízkou oblačností, mlhavo a k tomu extrémně málo srážek - viz obrázky. Průměr srážek pro prosinec, leden a únor je zde kolem 50-60 mm, no a v prosinci zde spadlo 15 mm a v lednu taky. V únoru do průměru chybí 40 mm...
Zítra odpoledne a večer začne hlavně v jižní až jihovýchodní polovině území sněžit. A v noci na neděli bude sněžení i hustší. Nejvíce nového sněhu napadne v oblasti Beskyd, i kolem 20 cm sněhu (viz mapa srážek, kde 1 mm odpovídá cca 1 cm sněhu, ale část sněhu odtaje a zpočátku bude pršet). Sněžení tak může zejména v Beskydech a okolí komplikovat dopravu. Nedělní ráno bude na velké části území sněhobílé.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.