Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Ve východní polovině čerstvý vítr, večer na západě přeháňky

Diskuse o počasí Prší i na horách, o víkendu opět nasněží i v nížinách a vrátí se mrazy

# 13.02.2026, 14:23

Tady včera padlo +10, dnes +9. Nízký tlak, pád teplot, nedostatek slunce (včera a dnes nasvítilo tak půl hodiny), to moja psychika úpí. A cmrndá něco denně, ve středu nejvíc skoro 6 mm. Já už mám toho plné kecky a do toho ICON 10 cm sněhu. Lámu jeden den za druhým, ať už ta zima táhne do háje.
sorry :(

# 13.02.2026, 14:38

Taky mě letošní zima extrémně leze na nervy. Časté inverze, málo slunečního svitu, často zataženo nízkou oblačností, mlhavo a k tomu extrémně málo srážek - viz obrázky. Průměr srážek pro prosinec, leden a únor je zde kolem 50-60 mm, no a v prosinci zde spadlo 15 mm a v lednu taky. V únoru do průměru chybí 40 mm...

# 13.02.2026, 14:52

Aldy1977
Po tady nadprůměrném podzimu málo srážek nevadí (zima srážkově ještě horší jak loni a to byla podprůměrná), záleží co předvede jaro, když byl podzim nad, zima pod, tak snad bude jaro aspoň průměr. Příroda si nejak poradí...
Dám si pauzu

# 13.02.2026, 15:03

Ano, je v podstatě "zakonzervován" stav z podzimu. Teď ale nastává důležité období pro akumulaci sněhové pokrývky v horských oblastech, tak snad tam bude padat a sníh se bude hromadit. Teď ho je tam zoufale málo.

495
# 13.02.2026, 15:04

Leknín.
Srážky na jaře? asi nějak takhle to zatím vidí...
p.s. Jinak jsem byl při procházce lesem příjemně překvapen.. studánka, co byla tak šest let uplně bez vody.. má pramínek, z rourky to hezky teče..:)

Srážky jaro 2026..
# 13.02.2026, 19:19

Zítra odpoledne a večer začne hlavně v jižní až jihovýchodní polovině území sněžit. A v noci na neděli bude sněžení i hustší. Nejvíce nového sněhu napadne v oblasti Beskyd, i kolem 20 cm sněhu (viz mapa srážek, kde 1 mm odpovídá cca 1 cm sněhu, ale část sněhu odtaje a zpočátku bude pršet). Sněžení tak může zejména v Beskydech a okolí komplikovat dopravu. Nedělní ráno bude na velké části území sněhobílé.

Mapa srážek do nedělního rána, ICON EU

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.