Peter Sedlák 1 Radary neumí vůbec. Nyní sněží pěkně bez odrazů. Přešla malá přeháňka, mělo přestat, ale sněží vesele dál. Malé vločky, ale celkem pěkně hustě.
Uvidíme jestli i sem ten teplý vzduch prorazí. Zatím - 12 C a srážkám se na V moc nechce. Je nakonec určitě alespoň pár procentní šance, že východ zůstane pod vlivem Sv proudění.
Koralovec Bez oblevy se to neobejde. Naopak v určitých lokalitách náchylných na jz proudění bude obleva na východě hodně výrazná. Ve středu ráno už zde bude kolem 1 stupně, v 1500 m až 3. Během dne zde taky možná 3.
Zatím koukám u mě snad vše ve sněhu. Pak pár dní do +1 max +2 a v noci slabý mráz. Po pár dnes opět do celodenních mrazů. Jinak zatím mám mráz od 23.12. až na jednu noc kdy se oteplilo na +0,5 stupně v kuse.
Ondris Já tu mám ještě prašan všude... pohled krásný, sněhu je opravdu hromada, ale pro praktické fungování ve městě, kde je přes den asi 1,8M lidí, dost na prd. Je dobře, že to to po těch cca 10 dnech skončí.
Ondra83 No to je další věc, ta druhá (troufám si říct větší) půlka města to neměla 10 dní, ale dny 4. Já bych to ještě týden zvládl, a to taky dost jezdím. Bylo to krátké.
palma No tady padá něco mezi, spíš drobné mrznoucí mrholení bude to zajímavé ale zároveň od cca 4:00 by se mělo oteplovat i ve 2 m, ráno by to mělo být spíš rozbředlé, až na vyšší úseky v lesích, nejhorší to bude kolem půlnoci..
Jinak toho sněhu moc za tuhle epizodu nenapadlo od Vánoc když nepočítám slehávání, jenom vyloženě spad kolem 15 cm, na spoustě míst se to nasčítalo mezi 20-30 cm, na horách i více
Teplotní minimum jsem naměřil dnes -16°C Ostatní noci většinou mezi -7 až -14°C Bruslilo se 2 týdny v kuse
Na spoustě míst na západě a severozápadě už je hlášen slabý mrznoucí déšť. To je ale teprve začátek. Srážky neberou v noci na intenzitě a lokálně se bude tvořit pořádná ledovka. Záviset to bude místo od místa podle toho kolik mm srážek spadne. V závětří Krušných hor to zřejmě bude méně, ale pak dále zase více. Přes 5 mm v mrznoucím dešti se čeká na západě Vysočiny, severu Jihočeského kraje nebo v Karlovarském kraji, například. Při hodnotách přes 5 mm je kalamita velmi pravděpodobná.
Ondra83 V zimě si člověk vždycky uvědomí, jak léto je 1000x lepší pro život. Sice ta zima je hezká, ale pro nějaké fungování nic moc a nepřidá ani ta nekonečná tma.
Že skončí zimní epizoda neberu nijak pozitivně. Vyhráno bude teprve s příchodem jara, tedy od března, kdy to bude už postupně a čím dál lepší.
Člověk tu zimu miluje a nenávidí zároveň, ale léto je celkově prostě lepší. Má to tak asi 99% lidí.
Tutugon Se ještě máme dobře, teď ukazujou v TV24 Chorvatsko, sněhu až 75 cm a některé vesnice jsou bez proudu už celý týden, plus byla pěkná vichřice, polámaný stromy na drátech apod, ale zimní idyla jak v Apách, co jsem tak koukal...