Diskuse o počasí V noci na úterý se kromě severovýchodu začne tvořit až velmi silná ledovka, lokálně hrozí kalamita
Negan
Může se jednat o nepřesný výpočet a teploty nakonec budou nižší. Pokud budou takto vysoké, pak nevím, jak to vysvětlit. Počasí je moc složité, aby se dalo vše snadno vysvětlit. Prostě teplejší proudění ve výšce, které se propíše do nižších poloh bez vytvoření inverze za slunečního svitu. Silný vítr být nemusí.
Napadly 2 cm prašanu (cca 1 mm srážek). Vypadá to, že v dešti spadne násobně více vody, asi 3-4 mm, možná i 5-6 mm.
To sněžení bylo opravdu pěkné, ale jen přechodně. Stále drobně sněží i bez odrazů na radaru, ale to jsou už jen zlomky.
Teplota furt hluboko pod nulou, aktuálně cca -7°C, stoupá celkem pomalu. S tímto tu bude i zítra ráno možná ještě tak -3°C.
Radary neumí, sněží drobně ale hodně. Jehly. Jsem zvědav kdy až se to přepne do deště.
Marty78
Celé to bylo ve sněhu..i žluté odrazy.
Nicméně další sněhové srážky už z Německa aktuálně nepřijdou.. Už jen déšť..
V 850hPa už jen -2,5°C. Nicméně pořád je to o 2°C chladněji, než jsou predikce..
To oteplení ve výšce je trochu zpožděné..
Teplota zde -6,5°C..
Zítra mi vyšlo v pci volno, což jsem fakt rád..
Silnice budou peklo...
Podle ICON-D2-RUC až dorazí od západu souvislejší pásmo deště na úroveň Prahy ve 21:00 SEČ, pak na jeho okraji ještě přechodně naskočí sněžení, bude to ale ostrá hranice a přechodná záležitost, záleží na každém 1 km. Pak samozřejmě směrem na východ se tohle sněžení trochu více rozšíří.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.