Diskuse o počasí Celé území čekají celodenní mrazy, ráno bude kolem -10 °C i ve městech
Konečně po x letech delší zimní období. Ač jsem tomu nevěřil, stalo se. Tak si to užijme a nepřejme oteplení a já nevím co. Teď má šanci i nasněžit a bude krásná zima, tak co chcete víc. Tisíckrát lepší a přirozenější mít v lednu -10°C než 10°C a suchej Atlantik.
Velkou část noci by měly panovat ideální podmínky, tak třeba do půlnoci klesneme i pod dnešních ranních -15°C. Uvidíme. Teď -13°C.
Marek_98
To nejsou moc dobrý stanice na srovnání Kraví Hora často silně přeměřující, to už jsme tu několikrát řešili. Holasice, taky špatný, naštěstí ne o tolik, jako Kraví Hora. Přitom máš kousek Žabovřesky. Ta je v rohu u budovy, těsně pod hlavní silnicí. Za mně nejjednodušší varianta, mrknout na ty Žabovřesky, odečti si v průměru půl stupně, a budeš blízko hodnotě, která při normálním rozložení teplot, bude zhruba u tebe. A nebo máš kousek Troubsko
Tu aktuálně -6°C, pohoda. Uvidíme co ráno. Jestli padne ten rekord tohoto týdne a to -12°C.
Marek98
Kraví hora je absolutně mimo pro tvé porovnání. Nejlepší je to co rádi Lerak2, to odečtení zhrubá půl stupně je ideální. Troubsko si myslím, že by bylo v létě na pováženou.
F4
Přesně tak, ano. Sice tu sníh není, ale ten mráz. Konečně příroda může po kolika letech pořádně odpočinout. Sníh snad napadne v pátek, protože ta zmrzlá hlína, to není ono. Nicméně se o pátek a sníh nebojím. Jistí to i sobota a koukám tobě to tam háže pěkný zásyp, tak hlavně aby to klaplo a vydrželo.
F4
Přesně! Lépe bych to nenapsal 🙏🏼
Taky pekna klendra pod Orl.h. Kvasiny
Aktualne -14.9 uplne jasno.
Koukal jsem Destna skoro -19 to v tom udolicku bude taky pod -20 uz. Teplice nad Metuji me vystrelily z bot -22.3
Ta sobota jak přijde ten arktický vzduch se sněžením od severu. A propad teploty v Praze z 0 během pár hodin na -10 a ráno -15. To je solidní.
To tady dlouho nebylo.
-5,7.. Čechy stále o dost studenější.. tu pohoda, klídek.. trochu výraznější mráz byl jen v pondělí. Bohužel mrznoucí srážky jsou nevyhnutelné. Snad toho nebude moc, ale tak před oteplením si tím musíme vždycky projít. Pak už +... doufám, že se rychle oteplí, a nebudeme se s tím mrznoucím deštěm potýkat týden....
Icon je celkem hrozivý 2,0 mm mrznoucího deště. To by byla ledovková kalamita...
Já měl po druhé hodině ráno -17°C při skoro jasné obloze,pak se začlo zatahovat,teť před rozedněním je -12°C.
Tak minimum -16°C, nádhera. Teď už je tepleji kvůli oblačnosti, ale nevadí.
Ondris
Věř tomu, že zrovna já vím, jaký to je sníh nemít. Často TN od jihu sypou od Prahy na východ a Z a SZ nemá nic. Tak se to jednou otočilo. Navíc zítra nasněží na většině území a pak zase přituhne. Navíc, mrazivá noc u mě nastala až včera a dnes, předtím oblačnost a vichr viz jak jsem psal.
My jsme se opět k -10 ani nedostali, ale většina JM ano, u nás to až nad ránem kleslo k -8. Že zítřejšího sněžení u nás toho moc nečekám, takže spíše holomrazy s nějakým popraškem budou pokračovat. Byla by to ale nádhera, kdyby mrzlo, sněžilo a pak mrzlo a vyjasnilo by se, ale o takové zimní pohádce si můžeme nechat zdát.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.