Tominoo
Fén z hor, zejména v podkrušnohoří budou až +3°C, vlivem souběžnosti proudění při zemi (z hor a podhorské proudění) to dovolí, aby teplota stoupala výše. V Polabí zůstane oproti SZ Čechům chladněji. (ale též lehce nad nulou)
Právě proto pod 300m.n.m budou i srážky smíšené, v nejnižší nadmořské výšce i deštové. (na severozápadě)
Jinak nejvíce sněhu velmi pravděpodobně napadně v Krušných horách i přes 30cm sněhu (ojediněle k 40cm) a potom logicky na severních horách, Šumava a Vysočina.
Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
Tominoo
Na zítra tam má ledový den téměř všude, i v nížinách to ukazuje teplotu max. jen 0°C - tedy spíše jen v desetinách °C nad nulou. Ten cold shot bude výrazný. Možná tak plošně od 300-350 m n.m. by mohl být všude ledový den.
Ve středu ráno všude mráz a ještě ve 13:00 například v nižších polohách středních Čech stále těsně pod 0°C, když už bude sněžit. To vypadá, že se přechodně utvoří nějaká pokrývka téměř všude.
Zítra ráno na řadě míst zřejmě slabší vrstva sněhu, poprašek až pár cm. Ve středu dopoledne a kolem poledne další sníh i v nížinách, než vystoupí teplota nad 0°C.
Pak další sněžení na frontálním rozhraním, které půjde zřejmě ve dvou vlnách při příchodu teplé fronty a pak studené.
Dohromady 4 vlny sněžení během jedné epizody, sice nic pořádného, ale za mě spokojenost, taky nemuselo být nic...
MostMost
No ono je v zimě při slunečním svitu dost blbe měření celkově...mám velký balkon a svítí třeba na jednu část zdi a teploměr v zákrytu na opačné straně a ta jedna stěna mě ohřeje balkon na 10 stupňů a třeba včera jsem večer zkoušel teplotu u té stěny ještě v 8 večer jsem dal číslo k ní a bylo tam skoro 5 stupňů nad nulou a na druhé straně 1,5 stupně po nulou ....takže dost záleží jestli se někde okolo do něčeho opře slunce . Ale samozřejmě je u vás i tepleji
MostMost
Maximálně tak ID2 / ID-RUC nejnovější výstup tam dal +5°C Hele teplo je i u mě, je to klasika, fouká od hor - podél hor, takže prostě teplo bude.. s tím počítám i na Silvestra, že dole u vás budou +3°C a u mě kolem +1°C, DOUFÁM, že ty srážky tu teplotu srazí trošku dolu...
DavidD.
To měření teploměrem u zdi domu za slunka apod. nemá žádnou relevanci to je jako měřit u někde u vrtule od TČ nebo podobně, proto mají umístění meteostanic svá pravidla, MostMost má na mysli právě teplotu udanou meteostanicí..je to vidět na přehledové mapě zde na In počasí..
I Kopisty k 5°C. Fény hory no.
Ráno bylo -5 a jak došel fén tak za 20 minut 1°C.
Ještě s námi fén bude několik dní. Snad to přeháňky srazí. Aladin je má i docela intenzivní, ale přijde mi že vždy nadhodnotí bloky.
palma možná to bylo jen špatně pochopeno já neříkal nic o tom jestli je to špatně nebo ne 😅 a našel jsem si místo kde mě celkem spolehlivě ukazuje teplotu téměř s totožnou co mají na stanici co mají v rodinném domě kousek vedle ....prostě jsem chtěl jen říct že slunce udělá s teplotou dost ....navíc tam podle modelu mělo být již zataženo takže to by teplotu ovlivnilo ....
Tady je par desetin nad 0, ale vzhledem k tomu jak je zem promrzla, tak je to uplne jedno, ted jsem byl kopat kren a ani hovno, na zbijecku tak leda. Rano bylo -8 zas, uz se brusli u nas. Ted jeste ten snih. Hrozna bida uhrny ve vyhledu, nejdriv to vypadalo na pul metru a ted budem radi za poprasek
MostMost
Dosti pěkný takhle z dálky. V Krušných sněží chvílemi i mírněji. Těžko říct kolik tam mohlo za dnešek z tohodle nasnezit, ale na animaci na některých webkamerach od rána hezky sníh přibývá. I u mě sněžilo dopoledne při +3°C, ale jen chvíli, teď je solidní Podkrušnohorský blok.
Mimochodem Němci už vydali článek na sněžení v noci pro ČR
https://www.wetteronline.de/wetterticker/regional-...
Saskem nyní postupují intenzivní sněhové přeháňky. (jen v okolí Labe jde o smíšené srážky)
Bohužel i přesto, že vypadají dosti silně, tak jsou nízké (zhruba do 2km), tudíž většina z nich se rozbije o Krušné hory.
U mě sice hlásím nyní velmi slabé sněžení, ale teplota spíše stagnuje a jsem na +2,2°C, stále dosti větrno.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.