Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
JUGOCV
Mě ukazuje ventusky na pátek pro nížinu severně od Prahy 8 cm nového sněhu, což by bylo poměrně slušné sněžení.
Dívám se, že v pátek tam má pár běhů gfs s teplotou + v 850 hPa.. naštěstí je jich zatím minimum a průměr je bezpečně pod 0.. nelíbí se mi hlavní výstup s 0,1 °C... A 1,1 mm mrznoucího deště. To by byla docela kalamita v pátek odpoledne při špičce.. jsme pozvaní na oběd ke starostce tak nevím co se bude asi teda dít.. jakože děj se vůle boží jedině..
Je vůbec ještě nějaká šance, že to oteplení nebude tak velký? Konečně možnost, že může u nás na západě v pátek napadnout dost sněhu, aby hned odpoledne roztál...to je peklo🙄🤦
Dneska jsem musel na otočku do Hradce Králové, a musím říct, že jsem byl překvapený, kolik tam je sněhu. Obě stanice ČHMÚ měly dneska ráno 4-5 cm, a vlastně to odpovídá, co jsem viděl. Zároveň to bylo výrazně nejvíc, za celou cestu. Relativně sněhu je i v některých částech Prahy, příp. okrajích Prahy. Naopak těsně za Prahou po D8, sníh rychle ubýval. Dá se říct, že mezi Odolenou Vodou a Novou Vsí, ležel na straně ke Slanému. Naopak k Mělníku bylo čisto. Okolo Řípu na Roudnicku nic, stejně jako většina Roudnicka, Litoměřicka a okolí Lovosic
No co jsem tak projel modely tak jsou jiz vseci ve shode že by v tento patek melo byt alespon tady u nas ve stredu cech zasnezene, celkem se shoduji i na mnozstvi okolo 10cm jen za brzke rano, takze asi bude mazec doprava jelikoz to bude drzet okamzite, ze to bude mrznouci dest je snad u nas v Praze a okoli doufam mala🫣 kdyztak me opravte nekdo😎
Otepleni skrze modely nevypada tak extremni , spise jestli nasnezi tak to pres deb pujde na par hodin lehce nad nulu , navlhne ,a v noci pak hned az klidne k -5 ,tak to kdyz takto bude tak to bude rozmrzat velmi slozite dalsi dny😅 jsem zvedav , jaky mate na nasledujici situaci nazor vy?😉
Jirke85
Proto tu jsi ty abys nám stav ze středních poloh hlásil.
Tady už kráčíme k -10°C. Docela maso. No ráno bude -12°C hádám.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.