Všechno nejlepší do nového roku i ode mě, hlavně hodně štěstí, zdraví, pohody a počasí dle představ. Tady to konečně vypadá jako zima, potvrzuji to, co píše Adam, ty 2 cm už mít můžeme a je to trvalé, intenzita od poletování po takovou středně silnou. Třeba ještě něco připadne, už i 3 cm by byly nové maximum této zimy, což je samozřejmě bída, ale musíme si vážit aspoň toho, co máme. Jinak, teplotní maximum dnes 1,1 °C, nyní máme -0,9 °C, takže na začátku byl trochu problém, aby se to drželo na silnicích a chodnících, ale teď už to nějakou dobu zůstává úplně všude.
Diskuse o počasí Evropu zasype sníh, pokrývka může být nejrozsáhlejší za minimálně 7 let
Se včerejšími dvěma sněhovými přeháňkami a dnešním několika hodinovým trvalejším sněžením jsme zhruba na 2 cm! A to už je na městskou oblast v kontextu klimatické změny docela slušná hodnota! Navíc je to vrstvička ležící na promrzlé zemi, podobně jako tomu bylo koncem listopadu, takže nějaká případná krátkodobější obleva tomu rozhodně neuškodí!
I tu nám hezky nasněžilo. Nejdříve drobně, potom se velikost vloček postupně zvětšovala. Odpoledne už spíš chumelilo. Celou dobu bylo bezpečně pod bodem mrazu. Sníh je dost načechraný, ale než to slehne tak máme pěkných 4,5 cm. Akorát začíná foukat od západu a teplota trošku stoupla, tak uvidíme jak dlouho to vydrží.
Na Pardubicku super, celkem 6 az 7cm, na tu bidu letoška a nižin nadočekavání a jeste by do rana neco mohlo, ikdyz na radaru je uz prd.
Pres den -2.5, ted pomalu stoupa -0.8.
„Tady naprostá parodie s 0,5 cm celkem"
Ondris
U Vás v nadmořské výšce 350 m jenom 0,5 cm? To se divím. Já v Praze v té níže položené východní části ve výšce 250 m n.m. a napadly zhruba tak 2 cm, sníh už lehce křupal pod nohama. Neměřil jsem to, ale prostě vidím od oka, že to je tak cca 2 cm. To bylo tak mezi 14-15 h odpoledne. Teď už nevím, co se venku děje, pravděpodobně to pomalu ale jistě začne tát. Co jsem byl venku před setměním, furt se to pěkně drželo.
Sněží a sněží. Další 2 cm. Už je tady 8,5 cm.
No vypadá to že se "pokrývka" zvyšuje i přes 1°C. Dole trochu větší bílo a několik hodin slabě sněží z těch tmavě modrých.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.