palma Kamarád mě posílal z Varšavy, že jim to tam včera házelo pěkné pásy, ale nic proti tomu co bylo u Olsztynu. Jo to jsou ty náhody. Pěkné ale i ve Varšavě. Odpoledne další pěkný pás projde i přes Varšavu pořádně. No pěkné.
palma Jo tohle vypadá na ty polské jezerní nížiny dost brutálně, ale přeci jenom je tam vyšší pravděpodobnost něčeho takového. Spadlo to na severu Polska u moře, kde jistě byl vysoký zdroj vlhkosti - podle mě se jedná o obdobu lake effectu. Navíc nemají srážkový stín, který by to stínil, jako nížiny v ČR. A samozřejmě severnější poloha blíže ke středům hlubších TN a arktickým vzduchovým hmotám.
hezký vidět jak s odchodem od SZ to pásmo úplně ztloustlo na velkou zelenou. Tady přeháňky světle zelené, KH to pouští v klidu. Teď nějaká minula západně a další zasahuje okrajem a je další chumelení.
Tak aspoň trochu víc zasněžilo na tom zeleném pásu, stále poprašek, ale třeba ještě něco málo připadne, a můžeme říct že máme i 1 cm. No to jsou ale hody
Hurec Jako ten model ukazuje srážky zhruba proboha většině normálních lidí je jasný pokud jde o přeháňky že u nich zrovna nemusí projít žádná a vedle kousek jich projde 10 .....žádný model ti neukáže přesně kudy srážky půjdou tak to chce klídek
Teď to trochu začíná, ale je vidět, že za celé dopoledne i na horách spadl 1-2 mm, což je nic.
AuraPočasí Mají to tam super, moře, žádný stín a blíže k trajektorii chodu TN, až na ještě větší vichr než u nás značka ideál. Přesto pak ve zprávách slýchávám, že mají sucho.
F4 Na horách určitě napadlo více. Když u mě mám od rána kolem 3,5cm nového sněhu. Stačí si pustit nějakou animaci webkamery v horách (na windy) a jde vidět jak sníh příbývá... Tenhle pesimismus absolutně nechápu.
Tak jestli platí,že sněhový poprašek je cokoliv pod 0,5 cm,tak to již bylo pokořeno,nyní u mě 1cm a teplota zatím -1,5°C a dál se zvedá,nicméně tohle mrcasení bych hned vyměnil za včerejší přeháňku u F4.A protože mám rád srandu,musím ocenit hlášku od Aury “už máme základ - poprašek” Šťastný Nový rok !
Tady na jihu Prahy poprašek, sněžení je hrozně slabé, poletovat začíná až při zelených odrazech. Uvidíme, jestli ještě něco spadne z těch přeháňěk, ale bojím se, že i ty budou stát za prd.
Tak proč ne. Situace není bez tunelu pro střed SZ, od JUGOCVslávce a dál západně knedlík, od Bíliny dál východně taky obnovy. Alespoň těch 1cm je dalo by se říct. A taky -0,8°C.
Hele a tohle uz bylo to hlavni snezeni ? Vsechny modely co jsem tak koukal mi tk sem hazi az na odpoledne pozdeji ci brzky vecer, takze to slo drive nebo je jeste sanfe ze prisnezi neco?