Zítra ráno sice na západě Čech bude ve vyšších polohách sněžit, ale jinde bude pršet i na horách. A i na západě na horách napadne jen pár centimetrů sněhu. V sobotu ještě stále zůstane chladněji na západě Čech, kde bude jen kolem 3 °C, naopak na Moravě a ve Slezsku bude až 9 °C.... Více >>
Diskuse o počasí Zima se odkládá, teploty budou výrazně nadprůměrné
mrholí a 2 stupně. tak jako mohlo mrznout ale, afrika nedá pokoj
Čekal jsem, který ňouma a kdy zmíní na začátku prosince jaro. No nenechalo to na sebou dlouho čekat. Vlastně jsem to slyšel už koncem října. Ach jo, co je to za lidi všude okolo.
Jinak, aspoň, kdyby chodila 1 fronta za druhou a pořádně pršelo, když už bude hnus nad 10°C. Ale to ne, tradičně suchej Atlantik. Na druhou stranu jsem říkal, že zima koncem listopadu přišla moc brzy a jak rychle přišla, tak zase odchází. Všude už zasněžovali jak pitomí a teď jim to bude tát. No k čemu to je.
Koralovec
Tak, oni zasněžujou klidně dál, prý můžou sněžit až do +20℃.. nedávno se s tím chlubili, akorát teda asi bude skipas za 5000,- na den, s tím kolik elektřiny to sežere.., tady jinak +2 a taková hnusná mazlavá věc ve vzduchu.. mží, nemží... mrholí, nemrholí.. či co to je..
Vlhka je dost. A by nebyl taky nyní úplně zapotřebí. Plísně, viry, zalitá neokysličená půda a v neposlední řadě bahno.
Půdnímu suchu
odzvonilo, jak tady k němu kdysi někteří rádi prezentovali své zaručené poznatky k této desetiletce ?
Tak máme tepleji, ale vlastně to nikomu, krom zarytých lyžařů navadí.
Koralovec
Tady bylo v listopadu 18 dní s měřitelným množstvím srážek,ale v celkovém součtu pouze necelých 24mm.Pak je pravda,že v tyto inverzní dny s téměř nulovým výparem,má člověk pocit,že je pořád mokro.Pokud se ale letos roční srážkový průměr v rámci ČR dohání především ve druhé půlce roku (hlavně díky září,jako loni) a ten celkově skončí jako srážkově normální (průměrný),tak pro mě rozhodně normální nebude.Už vzhledem k tomu,kolik bylo (nebylo) vláhy ve vegetační době a připomenu nejsušší půlrok za více,jak 60 let,ne vždy platí “konec dobrý,všechno dobré”.Počítejte s tím,že tu prezentaci ohledně sucha tady budete od některých číst každoročně,jak moc,to už zima napoví…
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.