Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Charakter počasí se výrazněji nemění

Diskuse o počasí V Praze i Ostravě leží nejvíce sněhu za poslední dva roky, v Praze sníh výrazně zkomplikoval dopravu

# 26.11.2025, 21:31

Hned dvě velká města se dnes dočkala výrazné sněhové pokrývky. V Ostravě sněžilo hlavně dopoledne, kdy zde během pár hodin napadlo 10 až 15 cm sněhu. Odpoledne naopak husté sněžení zasáhlo Prahu, kde ve vyšších polohách napadlo kolem 15 cm.... Více >>

# 27.11.2025, 02:21

Mohelnice 0 srážek. Pomoraví to úplně minulo. Mohelnice, Litovel a okolí, úplně bez jediné kapky.

126
# 27.11.2025, 04:10

In-počasí
Škoda nadnulových teplot na severozápadě Čech a v Polabí.. sice tam včera téměř celý den sněžilo, ale sníh se nedržel při +2°C. Nyní si minimálně 2 týdny počkáme, než (doufám) nastane další blok Atlantiku. Alespoň si ty co nesnáší zimu uzijou několik dní s ještě "normálními" teplotami.

# 27.11.2025, 08:13

mlady.horyna
Možná v pár posledních hodinách, s čímž většina modelů počítala (viz příloha), jinak za posledních zhruba 4-5 dní, cca 15-20 mm. Ať už Mohelnice nebo Litovel, případně v trochu širším okolí. Soukromé stanice většinou 15-20 mm. A tady stanice ČHMÚ, za tyto poslední dny:
Šternberk 21,6 mm
Olomouc Holice 19,8 mm
Dubicko 19 mm
Luká u Litovle 17,5 mm
Paseka 17,3 mm
Já jen, aby někdo nemyslel, že tam toho moc nespadlo, v posledních pár dnech

Zdroj FB IN, plus označené Pomoraví a SZ, beze srážek
480
# 27.11.2025, 08:17

Tak jsem to taky přeměřil.. a dává to okolo těch 12cm, teď už leze teplota na +1.. tak začne tání..:(, tak jsem si aspoň tu zahradu v zimě zvěčnil..

Kladno Aktuál..
126
# 27.11.2025, 08:32

palma
Pěkný!
Bohužel sníh zmizí z většiny území. Doufám, že vydrží alespoň na hřebenech hor, ale co jsem koukal, tak na horách bude nad nulou lehce a zhruba jen týden. Pak by mělo alespoň na hory dorazit ochlazení.

# 27.11.2025, 10:26

Pěkný pohled na republiku. Nejhůře vychází jižní a JV Morava, což mi hlava nebere, když to tam ukazovalo předtím vydatné sněžení, ale prostě to vždycky nevyjde, stačí jen když zaprší, teploty jsou o něco vyšší a následné sněžení nižší a výsledek je 0.

Je to křehké jako obvykle. Jinak celá republika docela slušný. Je vidět, že tato zimní epizoda byla poměrně výrazná.

Následné tání bude podle mého názoru spíše pozvolné a pomalé. Samozřejmě tam, kde leží sněhu málo, tak to bude rychlejší.

Myslím, že se na hodně místech vytvoří i takový ten odolný přemrzlý sníh - firn, jelikož se budou střídat teploty nad a pod 0°C a nebude pršet/foukat vítr - respektive jenom minimálně.

Zasněžená skoro celá ČR, zdroj: hydro.chmi.cz

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.