Zítřejší ráno bude v Česku ve znamení pořádné zimy. Počasí nabídne dvě podoby. V Čechách naměříme na listopad výrazné mrazy, na východě Moravy a ve Slezsku se naopak objeví sněhová pokrývka i v nížinách. ... Více >>
radek4545 V jižních Čechách díra? To jsem viděl celé léto. Všechny vlny od JZ vždy přes jih Čech a dál na východ. Jedinej, kdo může mluvit o tradiční díře jsem já a kolegové ze SZ.
radek4545 Teplo do Mikuláše? Zatím se všechny modely shodují na mrazech (v noci rozhodně) až do první poloviny prosince. V posledních 10 letech naprosto ojedinělá situace.
Kromě sněžení na V taky stojí za pozornost mráz na Z, Francois zatím skoro -12°C,mrazovky nahoře už přes -20°C,o dost níže,než v článku zmíněných -15°C .
TomasMost Sleduji Jelení, Rolava, R. Slať nebo Březník na Šumavě jedou slušně pod -20°C, sněhová pokrývka tomu pomáhá. Na Severozápadě/západě jinak kolem -10°C, být též sněhová pokrývka tak to klesá výrazněji. Ale i tak na listopad mazec.
No dost dobrý,mrazovky na horách až kolem -25°C.Já mám o 15°C tepleji a i tak drkotám zubama Francois se jistě pochlubí,ale pokoření -15°C taky dobrý (ještě můžou teploty maličko klesat).