Diskuse o počasí Východ Slovenska čeká sněhovou kalamitu, i v nižších polohách napadne kolem 20 cm
drsný, dva dny v kuse trvalé přechodně i vydatné sněžení, v neděli má oblast trefit ještě další vlna, už ale výrazně slabší... na to, že je stále listopad. Zima pořád umí.. Hádám, že se máme na co těšit v prosinci i my... začíná nám meridionální harakiri letos si užijeme... i když to teď v modelech moc nevypadá no, začátek prosince je tam takový neslaný nemastný, jen vlezlo..
tady první pozdrav o víkendu, s nedělním prvním sněžením, příští týden počítám u mě s průplachem.. ale to už je daleko. Srážek bude očividně ale hodně.
Marek_98
To bylo už v roce 22, kdy nakonec vše bylo zejména nad východním Slovenskem. Na druhou stranu za týden došla výrazná TN a napadlo 20cm, takže vlastně nebylo co řešit. Vloni se tam něco mělo dít kolem 21.11., nakonec to bylo slabší a jen na krajním východě, ale to nebylo nic.
Aidamkoo
Já jsem myslel tu loňskou situaci, byla méně výrazná, ale předtím, než nám napadlo asi 7-8 cm někdy ke konci první dekády prosince (což byl po hříchu vlastně i vrchol zimy), tak se několik dnů po sobě předpovídalo sněžení od jihu a nakonec z toho byl myslím jen nesouvislý poprašek a mnohem více sněhu bylo na východě. Bohužel to zase vypadá, že i přes ty všechny nadějné výhledy budeme mít smůlu jako vždy. Nebo je to smůla? Spíš nová norma. Zajímat se o počasí v Brně na podzim a v zimě, to chce opravdu pevné nervy.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.