Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Zpočátku na většině území déšť, na západě i sněžení, během dne ubývání srážek

Diskuse o počasí Slunečné a nadprůměrně teplé počasí, v mlhách se topí především západ Čech

# 07.11.2025, 10:23

V Česku v tomto týdnu zažíváme po dlouhé době slunečné počasí trvající několik dní. Teploty jsou k tomu nadprůměrné, často se šplhají přes 10 °C. Jedinou výjimku tvoří západ Čech, kde se v posledních dnech pravidelně celý den udržují mlhy a nízká oblačnost.... Více >>

0
# 07.11.2025, 10:37

Jojo já jsem psal minulý týden že se tu drží furt mlhy a ještě jsem dostal za to bídu od Lerak2 a přál si ať mi smažou účet nechápu :D:D

# 07.11.2025, 10:50

petr_x
No konečně, tak co to máme dnes? Před pár dny nám tady tvrdíš něco o nadprůměrech, pak že mlhy, koukám mlhy v hlavě stále trvají :D A můžeš nám tu mlhu z dneška nebo včerejška, u tebe ukázat? :cool: Rád se na ní vyrazím podívat ;-)

379
# 07.11.2025, 13:09

Uživatel petr_x nemá uvedenou lokalitu. Na západě Čech se hlavně přes noc tvořila mlha v údolích. Přes den byla nízká oblačnost, mlhy přímo ne. V noci s nějvětším úplňkem bylo na některých místech zataženo NO a ani nebylo možné vidět, kde na obloze Měsíc je. Ale i přes zataženo bylo v noci relativně dobře vidět.

# 07.11.2025, 13:45

TommyAst
Tak mlha je někde vždy, když je nízká oblačnost - záleží jen v jaké nadmořské výšce, resp. kde je základna ;-) viz třeba Svatobor: https://www.ventusky.com/webcam-387921403 - jen je to dnes kolem 800 metrů.

# 08.11.2025, 19:37

No tak milý přátelé, zdá se, že teplota v hladině 850 hPa bude atakovat až +15°C, vychází na cca 14.11.

To bude opravdu extrémní teplo, 14.11. bude zřejmě nezvykle teplý den, samozřejmě podle toho, jestli a kde bude případná mlha nebo nízká oblačnost.

před námi výrazně teplá vzduchová hmota, zdroj: meteociel.fr
14.11. - extrémní odchylka v 850 hPa, zdroj. tropicaltidbits.com

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.