Diskuse o počasí Před námi je slunečný a horký týden, teploty se dostanou i nad 35 °C
Popíračům klimatických změn možno doporučit závěs na rotující vodorovné tyči, aby se během dne rovnoměrně propekli po všech stranách.
Není to zřejmé? Popírači klimatických změn mají unikátní možnosti hlubinné, velmi osobní transformace - z toxického materiálu v cosi voňavého a lákavého.
Já zase nerozumím tomu, co se to rozjelo za hejty na sociálních sítích na hydrák... národ vážně blbne... není to jen u nás, ale v celé Evropě.. někteří by potřebovali pořádný detox. Ale ono se není moc co divit, mně stačí jednou za 14 dní kliknout na hlavní stranu zpravodajských webů a nedivím se tomu, ani trošku.. obdivuju denní konzumenty toho balastu..
čtvrtek, pátek asi odložím při sečení montérky a budu to muset risknout v letnějším šatu, odlétající kamínky bolí jak něco, ale jiná možnost asi nebude. Svým způsobem se na to i má zvědavost těší....
kapr84
Off topic: k počasí jsem zde napsal i nepřesnosti, ale sociální sítě, média a politiku mám trochu v merku. Upřímně - zavedení sociálních sítí byla chyba. Společnost na ně vůbec nebyla připravená. Nejhorší jsou trollí farmy na Facebooku, které nejvíc užívají politici, co by ČR rádi vrátili někam do minulosti.
Ke klimatu a politice - je zjevné, že změny klimatu popírají hlavně subjekty, kterým nesmrdí peníze z ruských surovin. Žijí asi v představě, že ona země na východě bude z oteplování jen profitovat. Přitom tání permafrostu a stále rozsáhlejší požáry na Sibiři během léta můžou muzikum přidělat vrásky na čele.
Daniel Ryšlink
Ale tady se řeší počasí příští týden. 😅Globální oteplování má své téma, tak prosím tam.
Jinak výhledy zatím do soboty/neděle Brno tropy, pak vzrůstá silně nejistota a rozptyl je velmi výrazný. ICON aktuálně tropy také vidí do neděle na Moravě, tak uvidíme co dál.
Zatím to vypadá,že o rekordní maxima se budeme s JM přetahovat v pátek (sázím na Čechy),kdy by známé teplomilné stanice mohly naměřit okolo 37 stupňů.Trochu nelogický graf Chomutov vs Doksany. A kdo si stěžoval na nadprůměrné srážky v červenci,za ně nakonec bude rád,protože ve výhledu aktuálně moc nejsou a výpar bude velký.
ludvicek
A co takhle "výjimečně" to by šlo ne?
p.s. tady dnes čekám "výpečky" už teď tu je +34 a má se to vyšplhat na rozhraní +40 ( přes noc okolo +25 +27.. uvidíme)... takže to už je pro mne teplo...... těším se.. budeme večer sedět až do rána a kecat a hodovat ( střídmě)..všechno už se chladí a leduje..příští rok tu čekám první použitelnou úrodu na tom sdíleném vinohradě.. tak snad to něco dobrého dá..
No upřímně nejpřesnější předpovědi jsou podle ansámblů, kde člověk vidí varianty a pravděpodobnost a nyní lze říci, že supertropy jsou prakticky jisté, je to pěkně sjednocené.
V hladině 850hPa cca 20°C. Zato ten výhled srážek je poměrně slabý. Do konce výhledu na příštích 15 dní jen cca 10-15 mm střední odhad a průměr pro 50N a 15E souřadnice cca střed ČR.
Vypadá to, že srpen se zatím rýsuje jako velmi teplý a zároveň suchý měsíc, takže se vracíme zpět k suchému trendu.
Lerak2
To je blbost, pište co nejvíc, ať to tu žije.
Mě to jen zaujalo, protože když píše ČHMÚ místní předpověď pro JM kraj, tak "místy bouřky" znamená vlastně půlka kraje, no.
Jinak zpět k tématu, dnes si užijeme takové normální léto, hranice pro letní den padne jistě až někdy později po obědě, ovšem to luxusní azuro, to se každý den nevidí.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.