Diskuse o počasí Ve druhé polovině nového týdne se začne oteplovat a vracet léto
Částečně nás líže od severu frontální systém, který především ovlivňuje Polsko, Německo a země severně. Do Čech nakonec přinesl více oblačnosti (s tím se počítalo) a dokonce i srážky. Ten frontální systém se nicméně rozpadá a do večera ustanou i srážky.
Jinak zde jasno, skoro jasno a 31°C.
Aidamkoo
No zatím co jsem viděl v rychlosti data, tak ano, nejvyšší teplota dnes Kuchařovice 32,7°C, dále na Moravě Dukovany 32,0°C a Brod n/D 32,0°C. V Čechách Doksany 32,4°C, a Kopisty u Mostu 32,1°C. Co se týče doby trvání teploty nad 32°C, tak jen Doksany 3 desetiminutovky nad 32°C. Kuchařovice nula. Takže tam spíš krátkodobý výstřel až k hodnotě 32,7°C, ale minimum ve stejné desetiminutovce, pod 32°C. A k maximu nad 32°C, Doksany 7 desetiminutovek v kuse nad 32°C, to bylo dnešní maximum trvalé hodnoty
Zdroj dat ČHMÚ
Lerak2
Jo, tak jsem ty Kuchařovice trefil dobře. Tam občas umí dobře co se týče maxim, takže dneska trio maxim Kuchařovice, Doksany a Kopisty. Pěkné. Zítra JM bude lehce chladnější, takže tipuji maximum v Polabí, a pak v nížinách na SZ, naopak v neděli tropické dny jen na jihu Moravy a to až 33°C, pravděpodobně i více (aktuálně IDE vidí až 34°C).
Původně mělo být dnes jasno až polojasno. Je skoro zataženo a podle radaru asi bude i pršet.
Alejandro.Marquéz
Ale tak já to v předpovědi měl a rozhodně z toho pršet nebude, jen ty teploty budou mít pomalejší vzestup a tady trop možná ani nenastane.
Včera max +28, ráno +13 a ranní výhled dává tropy až od čtvrtka, jenže to se může ještě změnit, dokonce i zde +36, to nevím jestli klapne, ten SV je letos stále spíše chladnější a takovou smůlu snad letos mít nebudem. Loni taky tady nebyl žádný supertrop, tak snad...
Leknín.
Docela odvaha říct, že z toho rozhodně pršet nebude.
Leknín.
Tady z toho celkem pršelo dost.
Ale jelikož byly rozpálené chodníky, tak nic nenapršelo a vše se vsáklo. Přesně, jak píše Frantis95.
Ale aspoň se trochu ochladilo.
Uvidíme, co dneska, na západě jsou opět nějaké barevné odrazy.
Jinak momentálně, co je ve výhledu, tak z toho moc radost nemám.. 38°C už by bylo opravdu hodně. Naštěstí to ale modely pořád mění, ale tropická teplota se podle mě určitě objeví.
Tadeas
Tak včera i Vsetín dokonce 0,4 mm, já 0 mm a Fstorm sa bál o opékačku, že zmokne jak kura, tak asi ještě vyspává a jestli zmoknul tak si to možná nebude ani pamatovat
Dnes tam cosi opravdu zas je, ale jestli z toho něco padá, pravděpodobnost srážek Karlovy Vary 0% celý den.
U nas dneska uz vyssi minimum 16.3°C, ale pred 2 dny bylo minimum 7.0°C. Ted jinak v meteobudce 23.5°C, jasno, vitr 4.3 km/h JV, toz fajn rano. Pres den ale cekam tech 33°C, zitra mozna pak i 35°C.
Ve ctvrtek jedu do Olomouce, tak jsem zvedav, jake teplo hude tam. Zde to dava i 36°C, ale tam snad tak do 32.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.