Tak to abych si nachystal konečně i ty plavky.....https://www.severe-weather.eu/global-weather/heat-...
Diskuse o počasí Ve druhé polovině nového týdne se začne oteplovat a vracet léto
dneska (doufejme) poslední srážky na dlouhou dobu a pak se zase skočí do podprůměru. no obávám se celkového výsledku úhrnů za tenhle rok, podle aktuálního výhledu se sucho výrazně zhorší během srpna a to dost možná i za úroveň na začátku července. aspoň chvíli stabilní počasí by být mohlo, ale vody to chce pořád hodně
No, tak my teď máme dneska ( zřejmě večer budou srážky a poslední na nějakou dobu) 13. den se srážkami. V červenci pršelo ve 20 dnech , takže 2/3 července pršelo.
Já bych to viděl takto v rámci výhledu - od 8.-9.8. návrat tepla , spíš slabší vlny veder kdy budou Maxima ČR cca 32 . 12.8. mírné ochlazení, o den později vrácení k teplu , podobně jak předtím a dál se uvidí. Nový Ecák maluje 16.8. konec vlny veder a návrat do podprůměru.
Jestli si všimli včerejší večerní výstup GFS, tak tam maloval nepřetržitě od 8.8. vlnu veder a každý den 34+ , půlka z toho kolem 37 .
jack, Tadeas
Jj, tolik by být nemělo, to je zase ústřel GFS. Nicméně teploty přes 30, vícero dní po sobě, jsou téměř jisté
Pro mě takhle. No srpen obvykle dokáže přinést pěknou šnůru tropických dní, ale jak kdy. Uvidíme jak to dopadne, ale tipuji, že tropických dní bude dost. Jo a tolik sluníček se dlouho nevidělo. A po 14 dnech srážkové šňůry to vypadá na dlouhou pauzu, ale souhlas s tím co píše Ludva.
jack
To tam má JM s přestávkami už třetí den a měla to tam i loni.Pravda ale je,že ten potenciál pro ty 40 tky tady je a byl i tehdy.V každém případě to vypadá,že po měsíci se tu bude pro změnu nadávat na horko,škoda,že nemůže být tak nějak akorát.To si jistě říkají i v Japonsku,kde po pár dnech opět navýšili rekord na 41,8 stupňů a je jen otázkou času,kdy oprášíme či “vylepšíme”ten náš.
trochu se děsím, kam až ty teploty spadnou. jakmile bude takhle jasno tak to hned pujde znát a já zejtra jdu pod širák, tak snad to nebudou zrovna ty nejstudenější rána léta
Je to ještě daleko ale model se nám trochu pobláznil hlavně pro Slovensko a Maďarsko dává teploty téměř jako v Egyptě až 43° lokálně 44 to mu určitě nevyjde
Při tom minulém faux pas GFS jsem tam měl v mé oblasti neuvěřitelných +40, +41, ale to bylo v delším výhledu. Teď tam mám na neděli +30 a úterý +31 a dál bez tropů, tak by to mohl být už pak pohodový srpen, k tomu výhled úplně vymazal srážky a to potřebuju.
Horší tady bude to chladné zítřejší ráno 9 až 5 °C se drží stále a páteční ráno taky nebude asi nic moc.
Maxima mám v srpnu zatím takto: 22-26-17-22 a včera krásných +24°C, srážek 15 mm
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.