Hurikán Erick zasáhl ve čtvrtek ráno mexický stát Oaxaca jako hurikán 3. kategorie. Na pobřeží přinesl silný vítr s nárazy až 200 km/h a intenzivní déšť. V letošní hurikánové sezóně v Pacifiku se zatím jedná o pátou pojmenovanou bouři, druhý hurikán a první významný hurikán (kategorie 3 a vyšší, v angl. se používá označení major). Erick byl také teprve ...... Více >>
Diskuse o počasí Erick udeřil jako první významný hurikán sezóny. Co stálo za jeho rychlým zesílením?
# 20.06.2025, 12:49
478
# 21.06.2025, 09:40
David Tichopád
Pěkný rozbor... hezky jsem si početl.. Dnes ráno jsem na SW narazil na článek, který se přímo týká letošní hurikánové sezóny, také pěkný rozbor.. navíc má do letošní hurikánové sezóny promluvit poměrně řídký jev "atlantická La Nina", která vzniká nyní.. což by mělo způsobit, že v červenci bude malá pravděpodobnost vzniku hurikánů v Atlantiku, jsem sám zvědav, zda to tak bude, rozbor je to opravdu rozsáhlý a pěkný, plus je na konci článku i predikce možného vlivu této události na zimní počasí (hlavně v USA).. nicméně vliv by to mělo mít i na Evropu, kvůli zesílení jetstreamu od západu.
https://www.severe-weather.eu/global-weather/rare-...
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.