Diskuse o počasí Nový týden nabídne často slunce s teplotami nad 20 °C
Když vidím na mapě ty výběžky za frontou... to asi fakt způsobujou Alpy. Třeba v Polsku vždycky ještě hromada přeháněk a tady už od západu rychle výběžek aby se neřeklo se suchým vzduchem.. ale možná je to jen tím, že tam mají před sebou moře, tak nějaká vlhkost přece jen. No snad nám to ve velkém vynahradí léto.. měsíční výhledy vypadají pozitivně, pokud nějak přetrpíme květen.. ta kompenzace asi později dorazí.. zase uprostřed léta kdy se budou chystat žně.
ale třeba tráva se probrala, už docela roste, já dnes v práci dostal poprvé křoviňák.. po sečení jsem vypadal spíše jako vodník česílko (zelený)...
Tomino: zimy.. to je a bude čím dál větší problém, ale jestli je lepší s tím nějak bojovat nebo se přizpůsobit. Roční úhrny se moc neliší, ale to rozložení v roce není ideální, ale pokud do toho zase budeme míchat nějaké umělé zásahy tak se to může vymknout..
Mělo být +8 a bylo +2, na víkend ve výhledu se opět objevily srážky, ty tam jsou i příští týden opět při severním proudění, ale přesto teploty k nule. Skončí to ale spíš s minimem srážek a šlehnutí tady u mně tak na -2, květen má být dle CFS a Ecáku nadprůměrný, ale jsem zvědav jak se to bude týkat ranních minim při takovém stavu proudění
palma
Tak já ty mapky viděl červenější, ale tam článek vyšel 25.4. https://www.meteocentrum.cz/zpravy/25042500-prvni-... asi mi tu konkurenci smažou
Leknín
Jo, jak se praví ve Švejkovi.. "situace se mění každým okamžikem".. tady přidávám včerejší aktualizaci od ČHMÚ na ten květen...
Kolísavý ráz teplot z minulých týdnů bude pokračovat i v následujícím období. Po výrazně nadprůměrně teplém týdnu z konce druhé dubnové dekády, se teploty v uplynulém týdnu udržovaly kolem dlouhodobého normálu. V aktuálním týdnu teploty opět namíří vzhůru a v závěru pracovního týdne se v odpoledních hodinách dostanou i nad letních 25 °C. O týden později, tedy od 5. do 11. května bude chladněji a teploty se dostanou na rozhraní průměrných a podprůměrných hodnot. Zbývající dva týdny až do 25. května se očekávají teplotně průměrné. Období od 28. dubna do 25. května by jako celek mělo skončit teplotně průměrné. Obdobně jako teploty měly v uplynulých týdnech kolísavý ráz i srážky. Uplynulý týden, hlavně jeho závěr, byl relativně bohatý na srážky. V tomto týdnu s výjimkou jeho závěru se srážky neočekávají a tak na konci týdne bude celkový úhrn jen několik málo milimetru. Další týdny budou přece o něco vlhčí, srážky by měly být převážně v podobě přeháněk, popřípadě z bouřek, tedy místně velmi rozdílné. Období od konce dubna do poloviny třetí květnové dekády jako celek lze charakterizovat jako srážkově průměrné. Grafické znázornění vyjadřuje pravděpodobnost, s jakou předpokládáme vývoj teploty vzduchu a množství atmosférických srážek, a proto délky zobrazených úseček nelze interpretovat jako očekávané krajní hodnoty teplot a srážek, ale jako vyjádření míry jejich nejistoty v jednotlivých týdnech.
zdroj: https://www.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/c...
Tak jak dneska? Bude z toho letní den? Na SZ Čech? Tady asi ano, Doksany mají aktuálně k 24°C. V JMK uvidíme, dle oblačnosti odpoledne, ale Strážnice, nebo centrum Brna, možná taky? Jinde, výjimečně. Včera maxima i nad 23°C, na SZ Čech. No i tak, čeká nás do pátku/soboty, hodně teplé počasí
Francois
U nás dle předpovědi mělo být ráno 8°C a bylo sotva dva nad nulou,to mám obavu kolik bude příští týden když je v předpovědi tři stupně,jen čekám kdy to všechno zmrzne.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.