Diskuse o počasí Nový týden nabídne často slunce s teplotami nad 20 °C
No, drsné.. do konce výhledu nad 300h ani kapka... ten pátek zřejmě proběhne velmi svižně.. ani bouřku nečekám, nic.. vůbec nic, není kde brát. Furt jen všelijak možně postavená výše nad kontinentem... achjo, takovou nudu nepamatuju. Květen už se rýsuje v modelech srážkově jako podprůměrný.....
ten gfs je nějaký divný, už aby ho vypli, ecmwf už naznačuje na příští víkend nějaké přeháňky, a vypadá mnohem líp.
kapr84
Ono je to na obloze vůbec divný.., mě tu lítaj letadla a zahýbají skoro do pravého úhlu..jinak modro, kam se podíváš... no a GFS už taky moc nekomentuju, opět tam leze jedním během k -5.. no comment už..a ty srážky.. tady u nás mokro i v 40 cm pod povrchem... jsem dneska kutal díru pro keřík... ale leckde jinde .. bída, jasně. výhled špatnej. Pokud ovšem nebudou už mrazy, konkrétně tady čekám superúrodu..
palma
to mi připomnělo, co se zase stalo v americe...
ale srážky tady asi brzy začnou být velký problém. od začátku roku stále pod 100mm, nejvíc to kupodivu tahal leden, co dal třetinu letošních srážek a duben se sotva dotýká normálu. uvidíme co intersucho zítra, ale dlouhodobě to dobře nevypadá, s nekonečnou výší nad kontinentem
nemluvě i o tom, že stále je zde riziko poškození mrazem/chladem, v mrazovkách tu musí být lidi ostražití. dnes minimum 1,1 ve městě a v údolích to mohlo být i v mrazu
TheRealStormCZE
Taky dobrý.. vlastně byl ugrilován v horkovzdušné fritéze..., ta TV je věčná... já na 42 denních predikcích ECMWF sleduju, co to má dělat..a.. furt, díky tomu, blokace... nicméně, aktuálně to mění na neutrál a dokonce ( pro tuto dobu nevýznamné asi) NAO do plusu, po asi třech měsících..a ukazuje to nadprůměr dešťů i někdy v létě ( bohužel, pouze dlohodobá předpověď) takže s rezervou, že..
palma
Tohle už začíná připomínat období 2015/2019..ta synoptika..
Zvlněné SF nad západní Evropou, srážky, několik dní, pak buď rozpad nebo rychlý přechod přes Evropu střední, téměř inkognito , srážky žádné nebo zanedbatelné, obnova TV, ta fronta obnova nad JV Evropou.., bouřky..
A pořád dokola..
Střední Evropa suchánkov...
Dnes konečne po dlhom čase iba slabý vietor, ktorý nekomplikoval jazdu na bajku. Aj keď maximum teploty +19,1 °C nebolo nijak okázalé, Slnko už malo svoju silu a popoludní celkom slušne hrialo. V každom prípade, teraz večer teplota v suchom lufte ide strmhlav nadol a už klesáme pod +10 °C.
Tady jsme se dotkli minima až kolem 5:00 ráno, byly 4°C (stejně jako včera). Slaboučký přízemní mráz byl, ale pěkně nakvetlé jahody to snad přežijou.
Tomino
Byl jsem teď o víkendu na moravsko/slovenském pomezí (Javorníky, Kysuce), trochu mě překvapilo, že zdejší vodní toky působí mnohem sušším dojmem než u nás třeba Svitava a měření průtoků to i potvrzuje, Rožnovská Bečva už má "sucho".
Francois
U nás mělo být taky 5°C a bylo -0,5°C,tak taky doufám že od zítřka to bude po ránu už nad nulou.
Dneska dokonce ani v jedné mrazovce v okolí, jsem neměl mráz. Vyskytoval se ale samozřejmě přízemní mrazík. Tady v noci mezi 9-5°C, k ránu úplné bezvětří, a teplota šla na chvilku i pod 4°C. V mrazovce na okraji města, bezvětří skoro 5 hodin v kuse, a tak teplota k ránu klesla až k 1°C
dnes o desetinu chladněji jak včera, rovný stupeň. jsem zvědav jak to zvládly meruňky a potažmo broskve v liběšicích
Tak já žiju uprostřed kopce na JV a stejně to tady furt šlehá ve 2m pod nulu Naše obecní meteostanice je v údolí u školy a měli tam včera -1,8 a dnes -2,8. Maxima včera měli +16,8 a já tak podobně, ještě před nedávnem to hodně ustřelovalo nahoru a vypadá, že šli do sebe a nechali si to konečně spravit, no vlastně to nemám moc čas sledovat a občas to porovnám. Srážek mají za duben 26,1 a já 28,5 mm
Leknín
Nevím jestli je to dobrej indikátor, protože je to také ovlivněno vzdušnou vlhkostí, popř. větrem, jenž fouká v kotlinách míň, ale fakt je, že u mě je to tak teď v jarním období, že za jasných bezvětrných nocí (vlastně už večer sotva zapadne slunce) jde vždy pára od pusy. Zatímco když jsem někde jinde, tak skoro nikdy. Zejména v Praze se to děje jen v zimním období se mi zdá. V podstatě jediné období, kdy se tak u mě neděje je léto, teda většinou v létě.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.