Diskuse o počasí V pondělí i silnější bouřky, v závěru týden se ochladí
K nám na krajní východ bohužel žádný déšť jak to vypadá vůbec nedojde, natož bouřky, ještě by to chtělo... Za duben mám zatím 17,5 mm, normál je 58 mm. No a ten příští víkend nevypadá dobře, doufám, že to nedopadne nějak extrémně při těch nejlepších podmínkách na mráz. Přespříští týden už tam svitla naděje a srážky, jenže to už je moc daleko. Hrozba mrazíků ještě tak skoro měsíc ty nervy
Leknín
Srážky i přes soustavný výmaz z výhledu můžou i překvapit viz naposledy JZ půlka Čech.A ty mrazy,moc bych se netrápil s tím,co nemůžu ovlivnit,jestli to za týden někde šlehne,tak hlavně na tom SV by to nebylo nic vyjímečného.Jako bylo by to k nasr… (pláči),jak u koho,ale v životě se stávají horší tragédie
TomasMost
No ty mrazy si nesmím tak brát, teď to vypadá líp a tady by mělo po pár dnech klidu opět foukat, ale při uklidnění z toho může být i -2 tak to nějak prostě zas dopadne
A jinak dle předpokladu tady včera nespadlo nic, jako pár kapek a 0,1 pro puntičkáře
Srážkově teď vypadá trochu dobře tady ten čtvrtek-pátek, jinak duben asi nebude ani na polovině normálu, překvapení mám rád, ale ty pro mně vhodné
Výhled není vůbec špatný, jen ty ranní teploty pro mojí lokalitu při malé oblačnosti jsou ve výhledu holt úplně mimo realitu..
Dneska -0,4°C ve 2m, i přes slabý, v podstatě celonoční vánek..
Predikce +6°C..
Tady se prostě v dubnu nesmí v noci vyjasnit
Odpolední maxima pro konec dubna v pořádku..
Dneska to vypadá na noční déšť, možná i zabouří..
Predikce +10 a bylo +5. Po deseti dnech tak nízká teplota a je fajn tohle období vysokých teplot, ale už nám to zase pomalu končí. Jestli mám ve výhledu tady na in nejmíň +4 tak ta nula ve dvou metrech v pohodě a i míň, tak zas kraťasy ráno do skříně. Bude asi foukat tady tři dny, v pondělí to s utišením větru šlehne
Francois
Tady dnes ráno 2.9 takže taky jsme o 2 stupně min než tady ve výhledu.V sobotu a v neděli ráno čekám tak 2-1 stupeň,doufám že to nepůjde pod nulu.Vsechny modely mají pro nás ty 2 rána kolem 4 stupňů jediný gfs má 0 a u něj to znamená ještě tak o 2 níž tak nechápu proč to tam jako jediný má.
U nás mělo být dle výhledu 5°C a realita byla 1,4°C,takže počítám že o víkendu to půjde pod nulu,všechno kvete tak bude asi nějaká redukce aby jsme toho neměli pak moc.
z predikovaných sedmi stupňů tu bylo sedm stupňů, takže pohodička
chatar
Data z ranního výstupu tam bývají během odpoledne. To že používají Ecák mají napsáno zde https://hjelp.yr.no/hc/en-us/articles/360004008874...
chatar
Tak ECMWF dával nový výstup cca před hodinou a půl, a ten je opravdu teplejší.. a GFS teď nabíhá výstup z 06:00 a zatím se taky tváří tepleji.. nicméně jako celek naběhne tak do půl hodiny, zatím mi to tam ukazovalo do 30.4... tak si to pak můžete porovnat třeba na Wetterzentrale..
Tady je ted 4,8C to už se mi nelíbí, žádný s modelů, ale neukazuje že by tu mělo ve 2 metrech mrznout, tak doufám, že nebude, ale stejně není stále vyhráno aktuálně tam gfs hází zase teploty k 0 5,6 a 7.5, fakt hnus už
U nás -1°C ale jsou bílé i střechy,ještě zítra to půjde dolů a pak koukám na výhled na další týden a tam to bude stejné ale to je daleko,tak třeba to ještě změní.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.