Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: V noci na zítřek pozor na časté přízemní mrazíky

Diskuse o počasí V novém týdnu nadprůměrné teploty, čeká se první letní den s teplotou 25 °C

1
# 14.04.2025, 17:32

No, zítřek se jeví velice zajímavě... bude zajímavé to sledovat. Střihové srážky? Aladin má pro moji lokalitu 21 mm... a není v tom úplně sám, ještě SHD dává k 18 mm... srážky mají začít od brzkého rána a po celé dopoledne setrvat prakticky nad stejnými oblastmi, takže je možné, že místně spadne opravdu hodně. Srážky nikam putovat nebudou jako tomu bývá často na frontách. Icon mi třeba teď dává kolem 8 mm.. i to by byla paráda na tu vyprahlou zemi.. V práci jsem už dnes řekl, že bude zítra ráno a dopoledne hodně pršet, tak jsem si snad nenaběhl... a zrovna máme svoz papíru, takže už abych chystal něco nepromokavého... je to zajímavé, o pár km na jv již mají spadnout jen nějaké drobné.. takové situace nejsou tady moc časté. Nejvíc v okolí patrně spadne ve Chřibech a směrem k jv bude rychle srážek ubývat. Je to prostě jen takový flek no...takže snad to vyjde. A pak hned letní teplota, to vegetace vyletí hodně svižně.. modely to nademnou docela drží. Tedy ty regionální,. Globální nic extra nemalují....

446
# 14.04.2025, 18:30

´Ten Aladin na čtvrtek, tady u nás, se mi moooc líbí..:D +27.. paráda..

Aladin, čtvrtek 17.4.
# 14.04.2025, 19:05

kapr84
Jenže ICON DE je vůbec nečeká ;-)

# 14.04.2025, 19:21

palma
Nechcete vyměnit? Tady zase slibují pěkný profuky.

446
# 14.04.2025, 19:35

Aidamko.
Tady dávají do 50km/h, takže taky takový průvan, to bude panečku všechno vysychat..Jinak GFS už od teplot blízkých nule ustoupil, tak doufám, že včetně pánů P+S+B..nebude pod nulou..všechno už mi kvete..

1
# 14.04.2025, 19:38

In-počasí
zítra budeme moudřejší.. možná ;-) já těm dvěma docela i věřím..

73
# 14.04.2025, 20:06

V Buchlovicích čuchám velké zklamání a pak zas skoro rok nic nenapíše... :D

Projel jsem všechno co se dalo a nějaký milimetr by být mohl, ale budu rád za překvápko, ikdyž tomu dávám velmi malé šance... když nic nespadne tak nespadne, jenom se tomu přizpůsobit

# 14.04.2025, 20:20

Na štvrtok to u nás na Podunajsku vyzerá už na predčasné aprílové LETO. V kombinácii so zajtrajšou zálievkou to budú priam ideálne podmienky na masívny vegetačný boom.

1
# 14.04.2025, 20:31

Leknín
sám jsem zvědavý.. trvalý déšť z toho ale bude. Jinak i ten icon D2 co zmiňoval Admin přidal, průměr všech ensemblů mám okolo 10 mm... zítra dám vědět. Nepsal jsem rok kvůli těm trollům co se tady každou zimu objeví... navíc CAPE nám v modelech narůstá pomalu a jistě, začíná mé nejoblíbenější období.

80
# 14.04.2025, 20:39

Nevím, no... proti aladinovým srážkám podle mě hlavně stojí silný vítr. Já bych s velkými úhrny asi moc nepočítal.
Ale kdyby se trefil, tak by to bylo super. :)

# 15.04.2025, 00:32

Tak letní den už byl velmi blízko, na stanicích ČHMÚ. V Polabí už místy nad 24°C, Poděbrady 24,5°C, Doksany 24,4°C (resp. 24,3°C). No a ve středu už s největší pravděpodobností padne, místy že by i až 27°C? :slunce:

118
# 15.04.2025, 06:02

Estofex se nám probudil. Pro nás sice nemá skoro nic, ale na jih od nás bude veselo. Alpy a sever Itálie má do pátku obdržet až 500mm srážek. Problémy budou i jinde, švýcarsko, Chorvatsko, Rakousko, a balkánské země.

136
# 15.04.2025, 06:35

V Brně zatím s rozbřeskem 0,5 - 1 mm srážek ve formě hustějšího mrholení. Krásný zahradnický deštík. Zajímavá je ta vůně, když se déšť spojí se suchou půdou, trávou a vůní kvetoucích stromů.

73
# 15.04.2025, 06:55

Tak jsem si včera myslel, že budu počítat milimetry a zatím počítám desetiny :prsi: (0,2), to byl výhled in 3,5 mm a teď 0,9 mm
Jediný model Harmonie má 4 mm a ten to vždycky nadhodnocuje.

Zatím nefouká, je klidno a tmin +12 tak letos první taková vysoká teplota, včera bylo +7 a konečně ty rána jdou do sebe, aspoň to. Včera taky letos nejvyšší maximum +21,5

Na pátek jsou tam :blesk:, někdy tam jsou někdy ne, je to ještě daleko

Na jihu spadly nejvíc zatím 3 mm, trefilo to kapra? ;-) jo vidím 4,4 mm na stanici, gratuluju, máš nejvíc :cool:

zatím úhrn čr
6
# 15.04.2025, 06:58

U mě významnější srážky dle předpovědi až za týden. Letos je tu zatím nejméně srážek za dobu co měřím. Od začátku roku jen 80 mm a to je vzhledem na mojí polohu ve svahu Krušných hor velmi špatné. A to teprve začíná část roku kdy tu máme málo srážek hodně často.

# 15.04.2025, 07:11

No ve finále tedy Aladin jak se dalo čekat naprosto přestřelil. Tady to nedalo ani 1mm, což je prakticky nic. Nicméně zajímavé to bude večer na SZ. Pravděpodobně i nějaké bouřky.

Jinak samozřejmě od rána celkem slušně fouká.

1
# 15.04.2025, 07:38

Dobré ráno.. srážky no.. měl bych chodit kanálama... Sice spadlo něco, ale furt skoro nic oproti predikcím. Zase jsem se nechal unést modelama... A to jsem vůl psal takový elaborát..:D

73
# 15.04.2025, 07:55

kapr84
Vyplatí se v dnešní době býti raději skeptikem ;-) :D, ikdyž ne zas tak moc jak to někteří přehánějí...

z čhmu stanic v ZL kraji nejvíc 9 mm Strání a pak velká propast, tak těšme se zase až na velký pátek...

118
# 15.04.2025, 08:04

Aladin přestřelil, ale ICON to výjimečně trefil. Mistr nás dnes některé nechal doma kvůli dešti že to nemá cenu. Jestli mně zavolá že mám ještě přijít tak mně asi jebne:(:(:(

Ať už do prdele prší aspoň v tom Zlíně kde jsme měli být.

188
# 15.04.2025, 08:51

Ten gfs mi přijde že poslední dobou ukazuje blbosti,teď tam má zase jako jediný od neděle dost srážek a na začátku příštího týdne i tlakové níže že by se tu měli točit a chladnější počasí. Icon a Ecak tam mají o víkendu a dál teploty kolem 20 stupňů a žádný déšť.

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.