Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mlha a nízká oblačnost v nižších polohách, na horách slunečno

Diskuse o počasí Vláda plánuje novou daň za slunečné dny, zaplatí ji každý a půjde na pomoc zemědělcům

# 01.04.2025, 00:00

Ministerstvo financí ve spolupráci s ministerstvem zemědělství připravuje návrh nové ekologické daně, která má reagovat na dopady klimatických změn, zejména dlouhodobého sucha. Návrh vznikl ve spolupráci s odborníky na klima, zemědělství a veřejné finance jako reakce na opakované výkyvy počasí a dlouhotrvající sucho. Podle předloženého znění by ...... Více >>

779
# 01.04.2025, 00:09

In-počasí
No to jsem nečekal tak brzo po půlnoci.. :)
Spíše až tak po ránu..
Jinak Olomouc bohužel v té mapce patří do té slunečnější části, a v létě to tady není nic příjemného.. :( už teď se netěším na léto. :slunce::slunce:

24
# 01.04.2025, 00:41

he he :D

# 01.04.2025, 05:22

Jj, ševče,- zemědělče, daně se zvyšují a rozšiřují..
Následovat bude metanová daň, z každého pšouku hospodářských zvířat 3,- Kč..:D

479
# 01.04.2025, 05:39

Francois
Pche..:D, vědu nezastavíš...

Krávy produkují metan jako vedlejší produkt fermentace trávy a sena ve svém bachoru (první část jejich trávicího traktu), a to především kvůli říhání a prdění miliard kusů dobytka chovaného na celém světě. Vědci vyvinuli vakcínu, která snižuje říhání a tím i emise metanu. Očkovací látka je prý bezpečná, levná a snadno použitelná v rámci stávajících zemědělských postupů.
https://vtm.zive.cz/clanky/vakcina-proti-rihani-kr....

Ještě tedy musí naše vláda a strana vychytat nějaké ty mouchy v tom zákoně, bude se to platit jako daň "z hlavy", nebo za domácnost jako celek? A co slevy pro důchodce? případně, v rámci spravedlnosti, když má někdo bydlení v trvalém stínu, či mu tam jde slunce jen pár hodin... navrhuji povinné měřáky a ustanovit komise, co budou provádět odečty... no, ale pak navrhuju daň rovnou 50,- Kč, místo těch 3,- Kč.. aby bylo na platy těch členů komisí... No, takový návrh už by mohl mít šanci na úspěch, no ne? Jo a ještě nezapomenout na pravidelnou valorizaci, jako u tv poplatků..

# 01.04.2025, 05:47

ještě že to vychází klasicky tak, že severozápad bude platit nejmíň, protože vládě bych dal možná tak žvýkačku pod lavicí a možná ani to ne

104
# 01.04.2025, 08:02

Až teď jsem to pochopil odkaz by nebyl??ono je dnes 1.4. :(:(

104
# 01.04.2025, 08:07

Doufám jen že ten úsměv tomu pánovi z fota vydrží pouze do voleb.

84
# 01.04.2025, 08:13

No jo, Fyjala, koho jiného by taková blbost napadla.
Jen teda nevím, jestli existuje mapa slunečných dnů (s x hodinami slunečního svitu) a jak moc koreluje s mapou v článku.

81
# 01.04.2025, 08:19

Každý rok se někdo chytne :D
Ono fiala je přece ukrajinský premiér a tak to mířil spíše na ni, ne? ;-) :D

104
# 01.04.2025, 08:26

Leknín
Taky jsem se chytnul a původní komentář smazal.:(:(

1665
# 01.04.2025, 14:55

Myslím, že se to letos docela povedlo :) ale bylo mi jasné, že je to vtip - alespoň zatím..... Už jsem přemýšlel, co to bude letos, ale tohle mě opravdu nenapadlo :D

0
# 01.04.2025, 15:04

To je dobře, lidé mají peněz dost jsou jen lakomý a málo pracují tak musí trpět

381
# 01.04.2025, 17:11

Tak teď jsem ani nepřemýšlel o datumu, ale bylo to hned jasné, jak jsem to začal číst.

Ta fotka s tím kravaťákem, to je udělané pomocí AI, že ano ? Stačilo tu fotku důkladněji prozkoumat. Zatím se mi to daří většinou odhalit, ale někdy je to dost na hraně.

Ale mam ještě lepší nápad. Taková stanice od CHMI Strážnice, to to je prostě skvělá stanice pro tento záměr. Spočtou se sumy denních maximálních teplot - hodnoty přesahující +30 °C za celý rok (tedy při maximu +36.5 °C bude do sumy započítáno 6.5 °C) a z celkové této roční sumy bude muset za každé 0.1 °C povinně každý občan ČR zaplatit 1 Kč na podporu Ukrajiny. Diktátorsky se to zavede i pro Slovensko, Slovensku jsem vybral jako základovou stanici 11858 Hurbanovo. Hurbanovo je i na Ogimetu samozřejmě. Jakou stanici vybereme pro Maďasko ?

# 01.04.2025, 17:21

TommyAst
Ano, je to AI. Ten nový model už hodně pokročil i v generování fotek. Nedá se to srovnat s tím, co bylo k dispozici před rokem. Tak rychle to vše postupuje. :cool:

381
# 01.04.2025, 17:28

In-počasí

Samozřejmě, tápám čím dál více u těch fotek.

Je to velmi zneužitelé. AI klonuje i hlas, azvádne vygenerovat telefonní hovor, nebo i videohovor v libovolném jazyce, nebezpečí podvodů. Anti-spamovou ochranu zde v dizkuzi také proráží ím dál sofistikovaněji.

A lidi nevěří, že věci na internetu jsou často fake resp. deepfake.

# 01.04.2025, 19:48

ten island dneska docela předved apríla.
ale pořád ty otřesy vypadaj řekněme.. hrozivě

381
# 01.04.2025, 20:50

TheRealStormCZE
To je fakt síla, ale odkud je zdroj ? Je tam toho víc než dost, Snad se nic extrémního nestane.

# 02.04.2025, 12:53

Tak naštěstí se mne to netýká. Trvale žijí na odvrácené straně Měsíce, takže slunce si může svítit jak je libo

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.