Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Chladno a často déšť, na východě Moravy a ve Slezsku i vydatný

Diskuse o počasí V pondělí přeháňky, na horách sněžení, potom srážky ustanou a oteplí se

# 30.03.2025, 09:22

V novém týdnu nejvíce srážek přinese pondělí, které bude i nejchladnější. Potom srážky ustanou a oblačnost se bude protrhávat. Spolu s tím porostou teploty. V úplném závěru týdne se ale zřejmě opět ochladí (některé modely naznačují i výrazné ochlazení).... Více >>

# 31.03.2025, 08:34

po dlouhý době ale konečně normálně prší a úhrny naskakují po jednotkách a ne po desetinách až setinách. ten mráz ale není vůbec příjemný takhle vidět. prostě nemůže bejt normální jaro

# 31.03.2025, 09:16

TheRealStormCZE
Jj,ale já mám třeba jen 1,5mm/24h,už mi začínají kvést meruňky,přes týden je přechodné oteplení ještě více nakopne,aby je to za týden mohlo šlehnout…

ČHMÚ - srážky za 24h
79
# 01.04.2025, 07:13

Včera to vylezlo nakonec na +9,4 a dnes by mělo být podle modelů chladněji hlavně s tím pojebaným :vitr: co hučí a zítra to taky asi nebude žádná hitparáda. To máme tak dva dny pěkný duben a pak to chladno bude asi delšího trvání. Jo na sobotu tam mám :blesk: že by?

Edit po obědě: no tak jsem si přečetl tu dnešní aktualitu "mírné oteplení..." takže oproti včerejšku mám to "oteplení" na +4 se silným větrem a celodenním deklem, úžasné :zz:
Asi je to příprava na ten arktický vpád, proklikal jsem narychlo tady archiv od roku 61 a našel jsem jen dva roky 1963 a 2003 s ledovým dnem v dubnu, takže to 20 let mohlo ještě klidně počkat :( v dubnu jsou častější letní dny než ledové, chtěl bych to ještě letos zažít, jsou to takové ty správné šoky na organismus :cool: jen aby z toho nebyla kosa celý měsíc...

# 01.04.2025, 15:21

Leknín
No zatím výhledy dávají ochlazení na několik dnů, do středy, no snad to tak i dopadne. Snad bude dost oblačnosti a taky ten vítr, který nesnášíme, aspoň by nebyl takový mráz.
Jinak zde taky zataženo NO, kourmo, mírný vítr, pouze kolem 6 stupňů.

6950
# 01.04.2025, 17:06

Tady dnes ráno skoro zataženo, během dopoledne rychlé protrhání oblačnosti. Přes den většinou skoro jasno. Teploty okolo 13°C. Od zítra ještě další oteplení. A pak :led::(

79
# 02.04.2025, 07:00

Mně by zajmalo kdy se konečně rozpustí den dekl a přestane foukat. Včera max až kdysi večer +6, to je bomba. Tak možná dva dny slušného počasí a po černé sobotě imrvére hnusota, k z blití tohle jaro

# 02.04.2025, 12:25

Dnes dopoledne tu trochu pokapávalo, ale bez měřitelného úhrnu. Zajímavější bude spíše to, co se stane na konci týdne.

79
# 03.04.2025, 06:11

Tak klasika, uklidnil se vítr a v noci se konečně vyjasnilo a teplota -1,5 :zz: předpověď +4
Do konce výhledu mám teď denně mrazy, pohodinda :love: !

# 03.04.2025, 06:24

Leknín
U nás byla předpověď +5°C a je -1°C,taky jasno a klidno.

# 03.04.2025, 13:54

Tak aby se to nepletlo, radši už přišly dvacítky dneska. Aktuálně na SZ (LT, LN, MO), už teploty místy lehce nad 20°C. Odpoledne se zřejmě přidají stanice na JM, případně i jinde. Už včera max teploty na SZ (Polabí, Poohří a okolí) často mezi 18-19°C. Tak ještě zítra :slunce:, a pak sešup :led:

79
# 03.04.2025, 14:22

Tady je +15 ale s tím větrem pocitově tak +10
Nás to ochlazení tak moc bolet nebude a podle všeho nám pak vydrží nejdýl

Těch +20 jsme měli naposled 9.3. tak si ještě na ně dál tady pěkně počkáme

# 03.04.2025, 14:30

19°C, slunce hřeje a parádní vzduch. Zítra stejně a v sobotu rozlučkových 16°C. :slunce:

6950
# 03.04.2025, 14:31

Tady zatím většinou bezvětří, nebo jen slabý větřík. Teploty zatím shodně obě stanice v Mostě 20,4°C. Uvidíme, jestli se to během odpoledne ještě zvedne. Pocitově léto dnes :slunce:

79
# 04.04.2025, 07:30

Výborně, mělo být +6 a měl jsem tmin -1
když je tam jeden den v předpovědi -4 tak asi bude -10 ne :zz:

# 04.04.2025, 14:50

Tak pokračuje skoro letní počasí. Na SZ Čech zatím maxima k 22°C, Doksany a Most-Vtelno. A ještě to zřejmě lehce vyleze. V okolí většinou 20-21°C, a pokračuje tak série teplejších dní. Příroda samozřejmě ještě rychleji reaguje. Což můžou pokazit, ty noční mrazíky v neděli a v pondělí. Uvidíme, tady to bude hodně o lokalitách, kam až to klesne :led: Příroda je zhruba 5-10 dní napřed. Myslím tím tady rozhraní Lounska a Mostecka. Ty poslední výstupy tam tak silné mrazy neměly, ale většinou neumí tu problematiku, na rozdílech v menších lokalitách. No v pondělí, budeme chytřejší :cool:

# 04.04.2025, 15:11

Tady se zdá, že od mrazů budeme ušetření. Dneska to přes dvácu šlo, zítra maximum na jihu Moravy někam k 17°C. V neděli propad, ale minima to maluje pořád většinou nad 0, při zemi ale mrznout bude. Oproti původním předpokladům pak v půlce týdne opět teploty nad 15°C a další víkend to nic hrozného snad nebude.

Jen mě tedy netěší ten výhled, který nemaluje žádné srážky do půlky dubna.

# 04.04.2025, 15:28

Zatiaľ sa ako riziková tu na Podunajsku ukazuje v podstate iba noc z nedele na pondelok. Tam ak sa vyjasní a utíši vietor, môžu byť problémy. Zo soboty na nedeľu bude viať stále ešte pomerne silný vietor. V ďalších dňoch nás potom zachráni výšková tlaková níž so svojou oblačnosťou a postupne i teplejším a vlhším prúdením.

Apropo, tu už takýto vegetačný rozkvet.

6950
# 04.04.2025, 16:06

Tak dnes zatím všechny moje stanice na Mostecku, přes 22°C. Koukám Doksany taky přes 22°C. To ochlazení se tady naštěstí lehce mírní, např. podle Aladina. Nejchladnější neděle s maximy okolo 7°C. V pondělí už okolo 10°C. Srážky žádné, nebo výjimečně zanedbatelné. Aladin zmírnil i noční mrazy, ale vzhledem k těm údolím, si myslím, že tam poškození bude. No bude to ještě zajímavý

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.