-3,7°C právě teď. Pod nulu to spadlo v 23h. Přiznávám, že tohle jsem začátkem týdne nečekal. Mrzne každý den, minimum bylo ve středu - 8,8°C. Tady příroda ještě spí hlubokým spánkem. A je to tak dobře.
Aidamko. palma Jako co si budeme povídat , i když oteplení postupuje od Šumavy, stejně tu zase i přes VO dneska mrzne Slabě, ale přece.. Ale zítra, snad už zítra by to ráno mohlo klapnout nad nulu.. Peter Sedlák 1 Ano..
U nás dnes konečně bez mrazu, celou noc bylo okolo +2. A snad už je tomu opravdu konec, protože meruňky a některé slivoně jsou dost napučené. Ovšem GFS zase maluje opakování silných mrazů od SV počátkem dubna. Doufám, že mu to nevyjde.
Miriam Samozřejmě to má Gefoš i se sněžením, na jaře tyhle zimní situace většinou vychází líp než ty jeho malůvky v zimě, nedá se nic dělat, jenom se modlit aby to nešlehlo nějak moc a něco z té úrody pak zbylo.
Tak u nás dnes -2,2°C a zároveň jde o 100 mrazový den zimy nebo teda spíše chladného období. Dostat se nad 100 mrazových dnů byla dříve více méně samozřejmost, ale v posledních letech je to už méně obvyklé. Snad už dalších dnů s mrazy moc nebude.
Leknín Mně tam sníh nedává - nejnižší denní teplotu tam mám při dešti 6,5 °C. Ovšem ten studený vzduch ve výšce by pak při vyjasnění dělal problémy, to je jasné. Já přesto doufám, že mu to nevyjde. Průměr ansámblů je úplně jiný.
Francois No.. pěkný.. tady u mne byla minimálka na dnešek +0,5.. zatím co ve městě, kde je stanice, posílající data na web, bylo o cca tři stupně tepleji.. ale dobrý, venku slunko..a nyní již +6,2.. no kvituji, že po ránu je tu " uklizeno", a diskuse jak je obvyklé.. k věci..přidalo mi to tam v predikci mírné mrazíky na některé dny, což se stejně bude měnit, jsem zvědav na mou predikci posledního? ochlazení v první dekádě dubna a pak už klídek.. (kéž by to vyšlo)..Myšleno poslední vlnka s ranními mrazíky, doplňuji, zde v nížině, protože hory a jejich místní klima je poněkud jinde.. víme..
No dnešek začal parádně, relativně vysoké teploty často v okolí už v noci a po ránu. Místy minima i okolo 5°C nebo 6°C. Včera v okolí většinou nad 19°C, místy i těsně nad 20°C, hlavně část Mostecka a přilehlá část Bílinska. Jen to sucho už je na pováženou. To se snad po neděli lehce zmírní
Leknín Taky na to koukám,od dubna tady sníh a mráz,potřebujeme nastěhovat citrusy do lexaňáku a když bude zase zima tak je necháme ještě v zimovišti ale potom pokvetou až v květnu a to už je dost pozdě.
LadaBlatna Tady nám to na začátku dubna žádný snih neukazuje ale počítám že do konce března vykvetou meruňky a pak určitě ještě v dubnu přijde mráz a bude konec,pořád ve výhledech jsou nějaké studené vpády.
Francois Tak já jsem tady na jižním svahu už zaznamenal první sněženky i bleduje.Na pozemku ve stinných místech odtávají poslední zbytky sněhu. Sníh v KH převážně už zmizel. Zůstává jen na lesních cestách, mýtinách a něco málo leží v listnatých lesích.Smrkové jsou už na nule. Oproti průměru 30 až 50 let jsme tak 2 až tři týdny napřed
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.