Ve včerejší aktualitě bylo, že spadne až 7 mm a tak v Rožnově to spadlo, u nás 12 mm, Maruška skoro 15 mm a účet mazat tudíž nemusím
Výhled dále přeje, hlavně víkend, ještě si v březnu postavíme sněhuldu
By mně zajímalo, kdy zase bude přes +20, pár dní se nemuselo prakticky topit a pojedem v tom znova
Diskuse o počasí V novém týdnu už dorazí srážky, v pondělí i s prachem ze Sahary. Teploty postupně klesnou
Lucina
+20 máš jistě doma v baráku nebo bytě, toho docílíš tím, že zapneš topení. Když bylo venku +20 tak se topit nemuselo a něco se ušetřilo, ta dvacítka není zas taková zátěž pro pracující venku nebo volnočasové aktivity, tady s tím větrem bylo stejně pocitově chladněji a jeden jediný den bylo na triko a kraťasy. V březnu taková teplota vydrží stejně jen krátkou dobu, jo tropické noci to by byl jiný záhul. Ale do léta daleko. Těch ranních mrazíků co nás ještě čeká...
Leknín
Topení nezapínám vůbec, bydlím v paneláku.. Celou zimu mám otevřenou přes noc i ventilačku..Kolik mám v bytě stupnů mě moc nezajímá. Stejně se tam chodím víceméně jen vyspat a když něco dělám tak je tam stejně teplo . V baráku je to jasné, tam se bohužel topná sezona prodlužuje. Mě jde spíš o tu přírodu, že nemusí být 20 v březnu.
Lucina
Stěžovat si na +20 je mimo mísu, přikládám print jednoho místa na zeměkouli, takovéto rozpětí teplot je tam klidně tři měsíce v kuse, už jsem tam i byl a je to tam k žití.. kupodivu, plus je tam klidně i 90% vlhkost.. dost často.. dávám k úvaze i ostatním, či jako hádanku, kde to asi je..
Pavell
Není to až tak drahý, a navíc před deseti roky.., okolo 100 dolarů noc..ale nádherná příroda , moře.. (tehdy) ..Jen jsem to sem mrsknul pro zajímavost, protože pro lidi od nás nemyslitelná 24 hodinová, sedm dní v týdnu teplota...a při tom to bylo docela v pohodě, až na ta povlhlá trika pětkrát za den...
.. A Jágra se zeptám, až zase bude u nás za barákem jezdit na traktoru po poli..
p.s. jo jinak trefa do černého, souhlasí na 100%..
Lucina
No nevím,ženský jsou většinou teplomilný,pokud budu v baráku sám,tak si obléknu svetr a budu topit na 17,jak jsou zvyklí ve Skandinávii,ale ženská mi tu půl roku klepat kosu nebude.V zatepleném paneláku někdy stačí stoupačky a sousedi,co topí,hlavně Ti dole.Je pravda,že ty 20tky mohly přijít až s koncem měsíce,v květnu už jsou fajn letní teploty.
TomasMost
Tak.. kdo je teplomil, třeba se ohřeje až do podzimu.. jak už jsem psal, má se to opět překlopit do El Nino v létě..https://www.severe-weather.eu/long-range-2/la-nina...
asi to vyjde..Já snesu obojí, jak vedra, tak zimu, dvojitej svetr to jistí a v létě sandály a slamák..
Lucina
Příroda tady zatím nic moc, už je po sněženkách a lezou narcisy. Jinak to nemám moc čas sledovat a stejně se ochladí, takže příroda i přes teplo co bylo je asi v normálu, dlouho byly ranní mrazy, dnes je třetí den co tady nemrzne, mrzlo celý únor krom dvou dnů, takže pohodinda
Nejvíc bude u nás na východě, tohle je prostě klasika. A Jugoška s Itálií zas pěkný nášup, 200 mm jen tak si hukne za týden a tady se bere každý milimetr. GFS má pro mně do konce týdne dalších 62 mm, průměr za březen je tady 51 mm, jo to by bodlo...
Tak k nám tedy déšť přišel, ale za moc to nestálo. Ještě včera odpoledne bylo velmi teplo, maximum 19,5 °C. Později během odpoledne začalo trochu pokapávat, bylo to občasné, nakonec maximálně středně silné (ale jen na chvíli), jinak slabota. Definitivně to skončilo až někdy před půlnocí, ale i tak jsme zaznamenali jen 0,8 mm srážek a stejné množství máme i za březen, protože před včerejším dnem jsme tu v tomto měsíci žádné srážky neměli.
gratulace Děčínu na první bouřku
Včera jsem po prvé vytáhnul srážkoměr kolik tedy naměřím těch srážek a žádná hrůza jak jsem si myslel že spadlo 15mm tak jsem naměřil jen 7. No lepší jak drátem do oka. Co by za to jinde dali.
No tak tu máme avizované bouřky které nikdo nepředpovídal jen já jsem včera něco vzpomínal.
Krom žvástů radaru že máme přímou přeháňku, ve skutečnosti vlastně neprší. Mělník další bouřka gratulace.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.