No sny o rekordně nadprůměrném březnu berou za své, na sobotu je tam zas sníh a konce chladnějšího počasí nevidno Jsem zvědavý kolik do rána naprší, jestli nás to ojebe tak mažu účet
Leknín Nemaž účet, bylo by to škoda. V naší oblasti spadne pár kapek, budeme slavit, pokud to bude více než 1 mm. Pásmo při postupu na sever už spíše slábne. Ale třeba nastane zázrak a oživí se. I to se zde sem tam stane
Vesměs modely tam mají nějaké nakopnutí v noci, někdy spíš západněji, tož možná to bude víc jak ten 1 mm. Inpoč má 8,5 mm, Harmonie, Aladin 19 mm za situaci. Tak uvidíme, tlačím to očima
To by tu asi nikdo nezbyl,kdyby se mazaly účty kvůli srážkám,myslím,že je jasný,jak to Leknin myslel i s tím .Já už jsem raději dnes něco pozaléval,ta příroda ožije nejen s vyššími teplotami,ale i pořádnou závlahou,pak se vše během pár dní zazelená.Kvetou zatím kočičky,lísky,vřesovce,ale to je normální,meruňky ani náznak (u mě),nízká minima to až dodnes brzdila.
Tak i na Hané konečně hezky prší po tom suchu je to úplný balzám. Zatím spadly 2mn, ale srážky by mohly nějakou dobu pokračovat, tak snad to klapne a slušně zaleje.
Srážkově prd. Uvidíme co další dny. Jistý optimismus vidím v tom, že modely dávají každý den až do víkendu šanci na protrhávání oblačnosti. Zítra to bude většinou vysoká a střední oblačnost. Od středy se bude každý den od jihu protrhávat, takže se to dá.