Diskuse o počasí V novém týdnu nástup jara, bude slunečno a postupně i 15 °C
Nechci předbíhat, když teprve končí první týden, ale jak se umazalo to chladno příští týden, myslím, že máme zaděláno na nejteplejší první polovičku března vůbec. Ostatně to nažene ten průměr nahoru neskutečně, byť to tenhle týden sráží dolů ty ranní mrazy. Troufám si říct, že by březen mohl skončit jako jeden z teplejších, možná jeden z nejteplejších vůbec, ale nevěřím tomu, že bychom přišlápli na průměr loňsku. To byl březen opravdu extrémní. Ale což, uvidíme, jak se to vyvine dál, mně tohle teplo vyhovuje, hlavně když jsem teď v Brně
Jo je je krasne , v maximech kolem 19 ,tricko a kratasy jasna vec, zitra bude uz 20 taky a v pondeli mozna i 21, jsem na Pardubicku, strihame jablone zrejme rekordne brzo, soused uz rotavatoroval na brambory
Jsem rikal dedovi, jestli je letos nestihnem 2x nasazet
Horsi to bude se suchem.
Tak vrátil jsem se po delší době z jižních Čech /Tábor/, tam každé ráno mrazík, odpoledne většinou maxima okolo 16°C. V Mostě a okolí jsem měl poslední 4 dny maxima většinou mezi 18-19°C, větru velmi málo. Minima v Mostě jsem měl poslední 3 dny nad nulou, poslední mrazík ve čtvrtek -0,3°C. V mrazovce ve Vtelně většinou minima okolo -2°C
Dneska je teda ultra teplo, na ten datum.
Timhle tempem bude 25 odpoledne
Delam si srandu, aktualne 18st. O 3vic nez vcera touhle dobou
VHK
Ten fén u vás je fascinující, tady dneska v noci -0,3°C, zatím nejteplejší březnové ráno... Včera tu taky padla i první 20ka, i když jen zaokrouhleně, přesně bylo 19,8°C. Je to každopádně velký posun, protože dosud jsme první 20ku měli až 21. března. Hlavně v pondělí bude velká šance jít i přes 20°C.
U nás tedy včera dvacítka nepadla, ani nebyl nejteplejší den roku, maximum jsme měli 17,5 °C. Je vidět, že tady hraje roli to mikroklima a v určitých případech to dokáže změnit teplotu (oběma směry) o 2-3 °C oproti jiným částem Brna. Včera bych viděl jako hlavní faktory to, že se rozfoukalo a že už přišla vysoká oblačnost. Jinak, ranní teploty už nám v těchto dnech neklesají pod nulu.
Dneska naplno hezký rozdíl mezi západní polovinou Čech na straně jedné a jihu, východě Čech a Moravy a Slezska na straně druhé. Aktuálně hezké rozdíly 10°C mezi těmito oblastmi.
Jinak zdá se, že dnešek a ještě i zítřek bude nejteplejší z téhle epizody. V úterý sice může být ještě na jihu Moravy až 18°C, ale to již nebude stačit na dosažení rekordních hodnot.
Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.