Přejít na hlavní obsah
AKTUALITA: Mírné oteplení a místy méně oblačnosti

Diskuse o počasí Nový týden bude teplotně nadprůměrný, občas mírně zaprší

# 24.02.2025, 14:27

PatrikMO
Občas, některé uživatele nechápu :cool:Nic o tobě jsem nepsal. Na těch mých fotkách je vidět stále zbytky sněhu, jak na Hněvíně, tak na Resslu. O výšce sněhu nic. O Stalingradu nic taky nepíšu. Že se na některých stráních dalo bobovat, bylo běžné na hodně místech v republice, dokonce i v Mostě, já o tom nic nepsal. Že tam v předchozích dnech ležel nějaký sníh, proč ne. Já nic takovýho netvrdím. Že máš na severní straně nejvyššího kopce v lese sníh, ok. Já nic nerozporoval. Z druhý strany, kde bydlí několik tisíc lidí, není nic. Ani u toho nejvýše položenýho baráku s meteostanicí. A nenapsal jsem předtím ani slovo. Stále jsem nepřišel, proč se někteří snaží o senzaci v jejich ulici? Já to nikomu neberu, ale měl by být trochu větší nadhled nad situací. To je vážně místy na prášky. A opět jen někteří
z Mostu :D. S kýmkoliv jinym tady komunukuju, tak je to v pohodě :cool:

# 24.02.2025, 14:40

Lerak2
Však jsem psal, že u Mosteckého jezera a dál ke Krušným horám jsou jen ostrůvky sněhu, na severních stranách kopců, stále 2cm sněhu budou (dnes již samozřejmě méně). Ressl v údolích - v hlubším lese měl včera stále kolem 5cm sněhu. Samozřejmě je jiné fotit u toho jezírka, kam Slunko paří v pohodě, tudíž tam prostě nic není už delší dobu. Na samém vrcholu Ressl, který je více zarostlejší bylo též kolem 1-2cm sněhu max. Centrum Mostu je hlavně více specifický v tom, že leží na severní straně za kopcemi, tudíž se tam ve stínu sníh drží ještě docela v pohodě, naopak je to na jihu Mostu - Velebudice, kde sníh zmizel rychle. U mě tady v Podkrušnohoří ve 340m.n.m už je nesouvislý též, tak jako všude v okolí. Krušné hory, zejména jižní svahy bez porostu jsou též docela holé se zbytky sněhu, tak jako klasicky vždy, Krušný hory (hřeben - severní část) sníh zmizí jako první z Českých hor na jaře. :D

Ressl vrchol
# 24.02.2025, 14:42

Lerak2
Klidně může být +7,ale ve stínu to při jasné obloze taje minimálně.Každému musí být jasné,že slunce už je vysoko a stinné plochy se rapidně zmenšují.Až se zatáhne a teplota bude nad 0,sníh rychle roztaje i ve stínu .Teď jsem šel ještě o ulici dál a vyfotil dvě místa ne v úplném stínu.Já jsem jen původně napsal,že zahrada má ještě zimní nádech,tak jsem vinen.Když budu chtít nafotit holá místa,jako Vy,tak ano,těch je samozřejmě většina.Tady to má být o počasí u nás,ale Lerak2 ví o počasí u nás všechno,ale o počasí u něj neví nikdo nic,protože sem nikdy žádný takový příspěvek nedal.Jako z filmu “Vrchní prchni” Zná ho někdo?”

Most (u Gymplu)
Most (u Gymplu)
# 24.02.2025, 14:47

No ještě, že jsem si udělal ty fotky. Holt je potřeba je vytáhnout :D Ještě jednou, nepsal jsem o jediný výšce sněhu, v předchozích příspěvcích. A co mi to jako má říct? Já furt nevím, kam míříte? Jako že máte hromady sněhu, nebo kam to jako vede?

Ulice u muzea, ano za plotem ve stínu je sníh
Uprostřed Resslu ve stínu
Pohled z Hněvína směr Kopisty
36
# 24.02.2025, 14:50

SZ zase jede. Tady 3 °C a opar. :D I ta východní Vysočina nás v tom nechala samotné :(

# 24.02.2025, 14:55

Lerak2
Tak to přesně v tom okolí je. Celkově nesouvislá sněhová pokrývka - jednoduše řečeno. Jde jen o to, že jsou místa v Mostě a kolem něj, kde je sněhu víc jak 1cm a není to na pár metrech, ty plochy jsou relativně velký. To je vše co já chtěl vlastně včera napsat. Celkově to beru jako nesouvislou sněhovou pokrývku na kilometry čtvereční, ale zas nejde napsat, že to tak je všude. Rozloha města Most je 87km2 a sníh může ležet tak na ploše 10km2 - opravdu nevím a nezajímá mě to tím stylem, že bych takovou informaci nějakým způsobem zjišťoval. :D Do pár dní už bude po sněhu památka absolutně všude v nížinách. Tak si lidé mohou ještě tu břečku 1cm užít třeba. Já už jsem jednoznačně pro jaro a první "zimní-jarní" dynamický bouřky. :cool:

# 24.02.2025, 14:55

TomasMost
Ano, ve stínu máte zbytky sněhu, to už tady řešíme delší dobu. Ještě že většina stanic měří mimo zastíněná místa, stejně jako teploty. Přijde mi, že se místy vracím o 20 nebo 30 let. Měřit sníh pokud možno ve stínu v lese, teploty na severní straně? To pak postrádá sem dávat informace o teplotách a výšce sněhu na stanicích ČHMÚ, když tady se jede pocitová liga u mně v ulici. No ještě hodně práce to dá tady s některými :cool::D

# 24.02.2025, 15:00

Lerak2
Ano,silnice a okolo JV plocha,ten sníh ale máte za sebou okolo baráků :D (při tom focení),pokud byste naší ulici vyfotil z opačného směru,tak by se ten sníh objevil,nebojte,na Resslu,kde je SSP,si najdete jediné místo,kam praží přes poledne :slunce: (levý břeh jezírka),trapné,ty mé dvě fotky výše jsou od Vaší fotky naší ulice vzdálené pouhých 70 - 100m ( u Gymplu)),mohl jste zajet i okolo archivu výše a pro změnu vyfotit nějakou S plochu,ale to by jste byl moc objektivní,no nic,už končím.A ty zbytky za plotem jsou tu dnes 13.den,heč…ale Vy jste nejspíš čekal SSP,kterou jsem nicméně ještě včera na té zahradě měl (více,jak 50% pokryté plochy SP vyšší jak 0,5cm).Na počátku byla informace,že je v Mostě na stinných místech ještě sníh,ale Vy musíte udělat zle,protože na takových místech se přeci sníh neměří:(

# 24.02.2025, 15:01

A příště bych požádal, nesypat do Mostu už žádný sníh :D Protože, jak píše kolega PMO, když pomine menší vrstvu sněhu, dalo se bobovat, ale sněhu jsou až 2 cm, v lese pět. Začínám se v tom motat, a radši v dobrém přestat, dokud je zábava. Jdu dělat vrchního :D

71
# 24.02.2025, 15:18

Dnes jsme dali +12 , předpověď +8. Tak jak dopadne únorový průměr, už jen čtyři dny. Výhled +5, 6 v maximech, minima nad nulou.
Sníh si můžu akorát tak upravovat ve photoshopu, stará už naletěla, "čum co máme za barákem!" :D

# 24.02.2025, 15:28

Lerak2
S bobovaním byla reakce na tvou reakci směšná zimní epizoda. 🙂 Když už se tak smějete pane chytrej, rád bych viděl jak vypadá počasí u Vás. O nás se aspoň nemusíte starat, stejně to stojí za prd :D Za mě tohle byla povedená zimní epizoda. V takových Mokrosukách měli prd a to už je co říct :D

443
# 24.02.2025, 15:50

Tak dneska maximum +10,5.. a sníh i stou krustou už nevydržel, jede to dolu hopem, akorát na severní straně to ještě drží, další dny to dorazí, už brousim nůžky na větve...:cool:

# 24.02.2025, 16:38

U nás dnes maximum 12,1 °C, byl to krásný, skoro až jarní den. Minimum bylo -0,9 °C a bylo náledí. Po sněhu už skoro nejsou ani památky.

89
# 24.02.2025, 17:51

Dobry den dobry den dobry den. No u nas slunko a max 13.28°C, takze fajne, a bezvetri

564
# 24.02.2025, 17:53

Zajímavé to počasí posledních dnů. Zatímco po většinu min. týdne se nám vrátila zima (resp. spíše poprvé tuto zimu přišla svými mrazy) a v sobotu se dalo ještě dopoledne bruslit, pak od včerejška je to "jarní" změna. Včerejší slabý deštík přinesl doslova jarní vůni. Dnes teplota přesáhla +11 C, poletující hmyz je venku a na pár zahradách jsem viděl již mraky sněženek. Ze zimy jsme se během pár desítek hodin přesunuli někdy do dubna ...

PS. že by první "teplá" vlnka jara přišla kolem 7.3. ...?

# 24.02.2025, 18:42

Omg, to je jízda na tom SZ.., potažmo..v tématech tady..
To tady budete řešit těch pár cm sněhu na SZ a kde se ještě bobovalo nebo nebobovalo na 2 nebo 3cm zbytků sněhu ještě v červnu, ne?:D
Jinak, zde dneska Tmin -4,8°C , Tmax +13,9°C..
Začínají typické jarní, velké teplotní amplitudy..
Další z nádherných, předjarních dnů tady..

# 24.02.2025, 19:04

Francois
Budou bobovat ještě za týden na bahnu z toho z ledu. :cool::D:D
Mno jinak to vypadá, že v prvním týdnu v březnu dorazí jarní počasí na delší dobu, paráda. Teplo bude už i na horách.

# 24.02.2025, 19:10

SZ jede bomby, asi nějaký návan modré vlny z německého pohraničí. Ne, to berte jako trapný vtípek.

No dneska maximum bylo 12°C. Velmi teplo a na sluníčku vážně parádně. Takové dny jsou super, ale trvají obvykle jen den.

5905
# 24.02.2025, 19:57

Naštěstí tady opět nevyšla nízká oblačnost nebo mlha, a tak celý den :slunce: Maxima nejčastěji okolo 9°C

443
# 25.02.2025, 06:00

Tak sníh už nepřežil ani na severní straně, protože venku bylo přes celou noc pomalu +3.. tady teda konečná..navíc dneska má být zase až k +10..

Pro přidání příspěvku do diskuse se prosím přihlaste.